Itt vannak a Dicsőítő Sziget 2022 fellépői – nem is akármilyen névsor

Dicsőítő Sziget, 2022. június 19. Szigetmonostor

Június 19-én – amikor a katolikusok Úrnapját, mások apák napját ünneplik – rendezik meg a Dicsőítő Sziget Fesztivált Szigetmonostoron. A szervezők kiemelt célja, hogy a kulturális és lelki program azoknak is színvonalas előadásokat és koncerteket nyújtson, akik adott esetben még nem tartoznak semmiféle egyházi közösséghez. A meghívott előadók névsora valódi élményeket ígér a jó zenét kedvelőknek az egymást szerető emberek közösségében. Nézzük a fellépőket!

A dicsőítés örömet szerez

Amikor Istenhez fordulunk az imádságainkban, általában kérünk tőle vagy hálát adunk a kapott jókért. Van azonban egy olyan forma, amelyet „dicsőítő imának” neveznek. Ennek lényege az érdek nélküli, bizalmon alapuló örömszerzés. Isten természetesen megvan az ember ilyen imádságai nélkül is, de bizonyosan „örömet” jelent számára, ha a teremtményei elismerik az ő szeretetben megnyilvánuló nagyságát.

A Teremtőjét magasztaló ember egyértelműen a „helyére kerül”, amint imádni és dicsőíteni kezdi őt. Helyreáll az édenkerti egyensúly, amelyben Isten és ember barátai egymásnak és a kapcsolatukat kölcsönös bizalom jellemzi. Sokan felismerték a mögöttünk álló koronavírus-járvány megpróbáltatásai ellenére – és közepette –, hogy egyedül Istenben bízhatunk, aki soha nem hagy el bennünket.

Az apák napi Dicsőítő Sziget szervezői érzékenyen figyelnek azokra a gyerekekre, akik éppen a járvány következtében veszítették el szüleiket.
Támogassuk együtt a koronavírus-járvány árván maradt gyermekeit!

Tevékeny szeretetet gyakorolva arra hívják meg az úrnapi rendezvény résztvevőit, hogy önkéntes adományaikkal járuljanak hozzá a Regőczi Alapítvány a Covid-járvány miatt árván maradt gyermekek felkarolása érdekében kifejtett tevékenységéhez. A programok során közösen fedezhetjük fel, hogy a „Mi Atyánk” minden krízis ellenére is apaként karol fel bennünket. Ezt a tényt erősíti majd Bolyki Balázs és négy fiának, a B4 Before nevű formáció fergeteges előadása.

Már megvan a Dicsőítő Sziget időpontja

További fellépők

A fesztivál többi előadója is értékes koncerttel és előadással érkezik. A több mint ötven éve hűséggel tevékenykedő Sillye Jenő a szentmise zenei szolgálatával és a szintén jó fél évszázados múlttal bíró Kaláka együttes az önálló koncertjével kapcsolja be a vasárnapi rendezvényt a hazai könnyűzene kulturális és evangéliumi vérkeringésébe. A meghívott előadók között találjuk még Ferenczi Györgyöt és az 1ső Pesti Rackák csapatát, valamint Szalóki Ágit. A Dal fellépői közül színpadra lép a szigetmonostori színpadon Bari Laci, Andelic Jonathan Jota és Fóris Rita is a családi FOURisFive formációval. 

Ferenczi György: Imádok templomba járni

Czinke Máté – aki az eucharisztikus kongresszus Kovács Ákos által jegyzett himnuszának egyik előadója – elhozza a The Sign teljes, fiatalos csapatát és nagyszerű számait. Hatalmas koncerttel érkezik a szentendrei-szigeti kötődésű Szabó Balázs és zenekara. Az egész napos programot – a 25 évnyi zenei tevékenységéért hálát adó – Gável András és Gável Gellért, valamint az Eucharist együttes koncertje zárja, akik Mező Misivel a keresztény könnyűzenében immár közösen alkotnak és lépnek fel. A műsorukban olyan meghívott előadókkal találkozhatunk, mint Heinczinger Mika a Misztrál együttesből, vagy mint a dicsőítés fáradhatatlan vándora, Csiszér László és mint a nem kevésbé dicsőítő szívű Prazsák László, aki a rendezvénnyel párhuzamosan futó 24 órás dicsőítés összefogó vezetője egyben.

Jézus csinálta a legnagyobb rock and rollt a Földön – Czinke Máté énekes a Vasárnapnak

24 órás dicsőítés elhivatott és felkészült csapatokkal

A már szombat este 18:00 órától elkezdődő egy napon át tartó szüntelen dicsőítésre sok közösség érkezik az ország legkülönbözőbb pontjairól. A fesztiválra látogatóknak lehetőségük lesz a személyes istendicséretre a református templomban, ahol a fő programmal azonos időben zeng majd az „örömszerző” ének. A 24 órás dicsőítés keretében szolgáló csapatok egy-egy órát látnak el a „dávidi dicsőítés” szellemiségében.

Szívet érintő előadások, úrnapi szentmise, körmenet és istentisztelet

Csókay András idegsebész professzor vasárnap reggel, a szentmisét megelőzően tesz tanúságot a hitéről. Az ő szavait hallgatni azért is különleges ajándék, mert személyes tanúságtétele nem mellőzi a józan ész használatát, amely szintén Isten jelenlétének felismerésére vezethet el. 

Csókay Andrásnak nem megy az idegeire a keresztény könnyűzene

Az egész napos program kulturális híd szerepét erősíti a Dramatizált Biblia előadás.

Ebben neves színészek kiváló előadásban és mély hitvallással varázsolják elénk a Biblia egy-egy szakaszának üzenetét. A választott igeszakaszok önmagukban is irodalmi kincsek. A kiváló előadás pedig csak erősíti az el nem múló isteni szó idő feletti értékét.

Úrnapja lévén a vasárnapi szentmisét és az azzal párhuzamos istentiszteletet követően

egy valódi „virághintő körmenetbe” kapcsolódhatunk be

a helyi gyülekezet hagyományos és autentikus egyházi énekeinek kíséretével. A Földi-Kovács Andrea és Zámbori Soma színművész műsorvezetésével egymás után következő programok záró nagykoncertjére a Szigeti Veszedelem néptáncegyüttes táncházi forgataga teszi fel az i-re a pontot.

A Dicsőítő Sziget ráhangolja a szívünket az egy héttel későbbi, gyergyószentmiklósi Feltöltő Fesztiválra vagy akár az egy hónapra rá megrendezendő Ez az a nap! Kárpát-medencei megadicsőítésére a Puskás Arénában. Vegyük észre közösen az örök szeretet forrását! Mindezt egy nagyon gazdag kulturális és lelki program segíti majd június 19-én, Szigetmonostoron.

Érdemes tehát most bejegyeznünk a naptárunkba az időpontot: Dicsőítő Sziget, június 19-én Szigetmonostoron.

 

Múlnak az évek – a NEK emlékezetes felvételét jó újra látni

Szalóki Ági: Amit képviselek, az a média világában, ott, ahol az ellenzéki menő arcok nyomulnak, gúny tárgya

Herczegh Anita: ne feledkezzünk el a koronavírus árváiról

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre