Amint Jézussal találkozunk, átadhatjuk neki az életünket

Prazsák László a hazai lelki ébredés egyik hűséges alakja. Az Imádság Háza megalapítója számára belső bizonyosság és öröm, hogy Krisztusé lehet. A Dicsérettel jövünk eléd című száma ennek az örömnek és teljes odaadásnak a kifejeződése, miközben Isten a saját életét adja cserébe. Valami hasonló történik, amikor az eucharisztikus Jézust vesszük magunkhoz. A minden tagunkat megmozgató ének felcsendül szeptember 11-én is, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus margitszigeti családi napjának fináléjában.

Dicsérettel jövünk

„Dicsérettel jövünk eléd, teljes lényünk legyen tiéd! Átadjuk most testünket, mozgass meg bennünket, Uram! Gyönyörködünk szépségedben, ugrándozunk nagy örömmel. Kézzel, lábbal dicsérünk, nagyon jó, amit érzünk, Uram. Vágyódunk jelenlétedre. Vágyódunk érintésedre. Vágyódunk dicsőségedbe. Vágyódunk Isten kertjébe” – halljuk a dal üzenetét.

„Mindennap bennem volt az a nagyon erős belső bizonyosság, hogy én Krisztusé vagyok.

Nekem ez adja az erőt. Nem kell nekem semmilyen nagy érzés. Tudom, hogy min vitt át az Úr. Látom, hogy mi mindenen kellett átküzdenem magam, hogy Jézusé lehessek. Ez egy fantasztikus dolog” – nyilatkozta lapunknak korábban Prazsák László.

Ugrándozunk nagy örömmel

Az egyszerű, ám dinamikus ének egész biztosan felráz bennünket a tespedtségünkből. Ráirányítja figyelmünket Krisztusra, aki teljesen az életünk része kíván lenni. Felkínálja, hogy ő lehessen a mi lelkünk, és mi teljesen átadhassuk magunkat neki: a testünket, mindenünket. Ebben a titokzatos cserében Isten mindig nagyobbal és tökéletesebbel ajándékoz meg bennünket.

Prazsák László: Belső bizonyosság és öröm számomra, hogy Krisztusé vagyok

Vágyódunk érintésedre

Nem véletlen, hogy ez a dal is megtalálható abban a dalcsokorban, amelyet az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus margitszigeti keresztény könnyűzenei dicsőítő koncertjén hallhatunk. Az egyesült dicsőítő előadókból álló zenei csapat tagjai különböző felekezethez tartozó keresztények. Ezzel együtt mindegyikükben ott él a vágy, hogy a keresztények egy asztalnál ülhessenek Jézus vendégségében.

A dicsőítés mindenki számára érthető nyelvezete tökéletes hidat képez a testvérek között és a teológiai szakadékok fölött. Ezúttal a katolikusok vendéglátásában jön létre a keresztények párbeszéde, egymással és Istennel. Minden bizonnyal sokkal több dolog köti össze a Krisztust követő testvéreket, mint amennyi szétválasztja. A teljes kommunió a Szentlélek ajándéka, amelyben kitapinthatóvá válik majd Jézus vágya, hogy az őt követők egyek legyenek.

Vágyódunk jelenlétedre

Az Eucharisztia szentségi valóságában ez a kommunió, ez a titokzatos csere és összekapcsolódás különleges módon, Jézus utolsó vacsorai akaratából megvalósul.

Éppen az Oltáriszentség tanít és emlékeztet bennünket arra, hogyan tudjuk a mi emberi akaratunkat Isten tökéletes szeretettervébe simítani.

Amikor ez a folyamat elkezdődik az életünkben, apró, kisebb vagy nagyobb döntések sorozata révén, a dicsőítés valóságos folyama indul el. Ebben az új, boldog kapcsolódásban felfedezzük igazi Jézus arcát, aki „mesterünk és táplálékunk”.

Teljes lényünk legyen tiéd!

Azért, hogy ebbe az új életbe bekapcsolódhassunk, vágyakoznunk kell rá. Óhajtanunk kell Jézus jelenlétét, érintését, hogy dicsőségében is részesülhessünk. Akár most is kifejezhetjük ezt az odaadásunkat a legegyszerűbb szavainkkal: „Jézus, gyere be az életembe! Azt akarom, hogy te legyél mindenem mindenben!” Higgyük el, az Úr nem fog késlekedni a válasszal: önmagával ajándékoz meg.

 

 

 

 

A dicsőítés egy tucatnyi módja a Bibliában

Fóris Rita dala a Bárány trónjáig emel

Kiderült, milyen dalokat hallhatunk a NEK margitszigeti zárókoncertjén

A Vasarnap.hu Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszussal kapcsolatos hírei itt érhetők el.

Iratkozzon fel hírlevelünkre