Kiderült, milyen dalokat hallhatunk a NEK margitszigeti zárókoncertjén

Az eucharisztikus kongresszus margitszigeti nagyszínpada zárókoncertjének várható dalai most egy lejátszási listában meghallgathatóak!

Az Istent dicsőítő keresztény könnyűzenével olyan nyelvezet alakult ki, amely képes összekötni a különböző, Krisztust követő felekezeteket. Ez az egység lesz látható és hallható az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) margitszigeti nagyszínpadának záróeseményében. A szeptember 11-én 13:00 óra után kezdődő koncert Jézus vágyát jeleníti meg, aki azt akarta, hogy a követői „egyek legyenek”. Az előadók megosztották, hogy milyen dalokra számíthatunk.

A NEK szombati, családi napjának keretén belül a margitszigeti nagyszínpadon a hazai keresztény könnyűzene közismert előadói, zenei szolgálói lépnek fel. A katolikus Eucharist együttes a más felekezetű keresztény dicsőítő művészekkel testvéri közösségben, a legváltozatosabban válogatott, dinamikus énekekkel fogja ünnepelni az „egy test” misztériumát.

Sillye Jenővel énekel majd Mező Misi a NEK színpadán

Érdemes tehát hangolni magunkat erre a nem mindennapi eseményre a margitszigeti koncerten várhatóan felcsendülő számokkal: Te vagy az út, az igazság / Tápláló szent kenyér / Örömöm, forrásom / Életem Jézus / Legbelül / Öröktől ismered / Egy szív, egy lélek / Uram, én szükségem / Hodu / Méltó / Dicsérettel jövünk eléd / Meghalt helyettem / Szentháromság / Győzelemről / Múlnak az évek.

Immár mindenki számára elérhetővé vált az a lejátszási lista, ahol a szeptember 11-i dicsőítés dalai egymást követő sorrendben meghallgathatók. Szeretettel ajánljuk!

 

 

Dicsőítők az Oltáriszentség körül

Popsztárok, akik megvallják hitüket

A hitem miatt soha nem ért hátrány – Tóth Reni a Vasárnapnak

Tóth Gabi is eucharisztikus hírnök lett

A kiemelt kép forrása: Szabó Balázs

Iratkozzon fel hírlevelünkre