Mező Misi az örömről énekel egy most megjelent felvételen

Egyre gyakrabban alkotnak és lépnek fel közösen Mező Misi és az Eucharist. A Szikra Klub koncertjeinek sorozatában rögzített felvétel az 1. zsoltár szellemiségében született. Gável Gellért és András testvér-szerzőpárosa – minden jel szerint – megint olyan dallal gazdagította a hazai keresztény popszakmát, amely bizonyosan sokak kedvence lesz majd. A minap közzétett felvétel képi és hangi szempontból is kihagyhatatlan.

„Boldog ember, aki nem indul a gonoszok tanácsa nyomán, aki nem jár a bűnösök útján és nem vegyül a csúfot űzők közé. Aki örömét leli Isten törvényében, s parancsairól elmélkedik nappal és éjjel. Olyan, mint a víz partjára ültetett fa, amely kellő időben gyümölcsöt terem, és levelei nem hervadnak. Siker koronázza minden tettét. Nem így a gonoszok, egyáltalán nem. Pelyvához hasonlók, amelyeket elsodor a szél a földről. A bűnösök nem állnak meg az ítéletkor, sem a gonoszok az igazak közösségében. Isten ugyanis őrzi az igazak útját, de a gonoszok útja pusztulásba visz” – olvashatjuk az 1. zsoltárban, amely tömören, ám annál egzaktabbul írja le az Istenben bízó ember helyzetét a világban.

Olyanok leszünk, mint a folyóvíz mellé ültetett fa

A „csúfolódók” alig várják, hogy valami fogást találhassanak azokon, akik úgy döntöttek, Isten útján akarnak járni. És nem is feltétlenül várnak hiába – hiszen az „igazak” épp oly bűnre hajló természetűek, mint bárki más. A különbség talán abban áll, hogy ők legalább nem adták fel a harcot; változtatni akarnak az életükön, lépéseiket az Egyetlenhez igazítják.

Ez az igazodás azután valódi élettel tölti el őket. Olyanok lesznek, mit a víz partjára ültetett fa. Őket nem sodorja el a szél, mert mindig Isten törvényében lelik örömüket. „Örömöm, forrásom lettél, folyóvíz mellé ültettél” – halljuk az énekben, melynek fülbemászó dallama hamar megtanulható, így az üzenete is könnyen eléri a szívünket.

A Szikra Klub koncertjeinek sorában Mező Misi és az Eucharist együttes közös előadása többet jelent egyszerű produkciónál, sokkal inkább egy odaadó dicsőítésnek lehetünk mi is részesei, ahogy látjuk és hallgatjuk az egyik számot a másik után. Ez a most közzétett dal szintén megérinti az életünk legbelső részét.

 

 

Mező Misi és az Eucharist dicsőítéssel búcsúzik az óévtől

A közönséggel együtt választjuk ki az ország dalát – Mező Misi a Vasárnapnak

Kiemelt képünk forrása: Szikra Projekt/Bolyki Márton

Iratkozzon fel hírlevelünkre