A dicsőítés egységet és közösséget teremt – Mező Misi a Vasárnapnak

„Mindenki együtt, Egy mindenütt!" mottóval rendezik meg október 9-e és 11-e között az Új Teremtés Konferencia első alkalmát. A rendezvény egy nagy nyitásnak tekinthető: párbeszéd Istennel és az emberekkel. A Covid-19 miatt idén az online térben megrendezett fesztiválon Mező Misi és az Eucharist is fellép keresztény tartalmú dalokkal.

– A Magna Cum Laude arcaként nyíltan vállalod, hogy a hitedről énekelj egy ilyen rendezvényen?

– Nincsen két Mező Misi. Nem lehet azt mondani, hogy van egy világi életem és egy Istenhez kapcsolódó. Úgy érzem, a dicsőítés ma a reformkorát éli, különlegesen fontos helyet tölt be a hívők életében. Szinte minden felekezetben ezt tapasztalom.

– Ezért is vállaltad el, hogy egy ilyen sokfelekezetű eseményen fellépjél?

– Zenével imádkozunk és örvendezünk amiatt, amilyen az Úr. Egy-egy zsoltárvers eléneklése talán közelebb viszi az ember lelkét Istenhez. A dicsőítés lényege, hogy kerüljünk minél közelebb az Úrhoz, nem csak abban az adott pillanatban, amikor énekelünk. Ez az egész közösséget teremt. Ennek a konferenciának is az egység a mozgatórugója.

– Milyen dalokkal érkezel egy ilyen alkalomra?

– Kedves barátaimmal, Gável Gellérttel és testvérével, Gável Andrással, illetve az Eucharist csapatával lépünk fel a program során. Ők is hozzák az énekeiket, én is viszem a szívemhez közel állókat, és közösen adjuk elő mindet. Persze ez több mint egy szimpla előadás. Ilyenkor az előadói egó csak annyiban fontos, amennyire képes visszatükrözni Isten jelenlétét.

– Mi a közös bennetek?

– Szeretnénk a zenénkkel a lehető legszebbet nyújtani a Teremtőnek, hogy valamit visszaadhassunk neki hálából azért a jóért, amit tőle kapunk. Miközben elmondjuk Istennek, hogy ő milyen, mi is a helyünkre kerülünk.

Kapcsolódó, olvasásra ajánlott írásunk:

Mező Misi a Vasárnapnak: Ha fontos neked Isten, nem hallgathatsz róla!

Az Új Teremtés Konferencia fel akarja rázni a világot

A kiemelt kép forrása: Sztankó Dávid

Iratkozzon fel hírlevelünkre