Mező Misi és az Eucharist dicsőítéssel búcsúzik az óévtől

A Bonum TV Szilveszteri műsorának vendégeiként Gável Gellért és Gável András az Eucharistból, valamint a velük együtt muzsikáló Mező Misi közösen dicsőítették Istent az óév utolsó óráiban. Az énekesek reménykednek benne, hogy 2021 a dicsőítés éve lehet, hiszen a mögöttünk hagyott esztendő küzdelmeiben sokan megtanulhatták, mit jelent mindent Istenre bízni. A közösen megélt Istenbe vetett bizalom az igazi és tartós emberi barátságoknak is a biztos alapja – nyilatkozták a műsorban az előadók, akik közösen énekelték el a többi mellett Sillye Jenő „Múlnak az évek” című dalát.

„A dicsőítés nem csak zene. Az egy életforma, amely leginkább Jézustól tanulható meg. Ő példát adott nekünk erre, amikor tökéletesen engedelmeskedett az Atya akaratának. A dicsőítés nem mindig örömteli dolog. Amikor énekelünk, a mi odaadottságunk jelenik meg. Szeretnénk Isten kezébe tenni az életünket, általa meghozni a döntéseinket. A nehezebbeket is. Ennek az odaadásnak végső soron van egy el nem vehető öröme, ám ez nem mindig jár kéz a kézben az érzelmeinkkel. A dalainkban ez az öröm szólal meg” – nyilatkozta az év utolsó napján Gável András a Bonum TV szilveszteri műsorában.

Az énekes a dicsőítés lényegét abban látja, hogy elmondjuk Istennek, hogy ő kicsoda. Ezzel az ember a helyére kerül; meglátja, hogy Isten nagy, szerető atya – tette hozzá. Úgy látja, az óév sokakat megtanított arra, hogy rá tudják bízni az életüket Krisztusra, és ne a saját erejükre alapozzanak.

„Aki megtanulta ezt a leckét, az boldogabb lett és dicsőítővé vált. Szeretnénk, ha 2021 – vírussal vagy vírus nélkül – arról szólhatna, hogy minél többen dicsőítsék az Atyát”

– adott reményének hangot a gitáros dicsőítésvezető.

„Kapcsoltban kell lennünk az Úrral, hogy dicsőíteni tudjuk őt” – mondta el Mező Misi, aki kilenc vagy tízévesen hallott először Istenről édesanyja révén. Szembesült azzal, hogyan lehet Istent imádni. Gyerekként azonban még nem tudta, mit kezdjen ezzel az élménnyel. Az egyházi középiskolában ugyanezt a szellemiséget mutatták be neki a pedagógusok, bár még nem tartotta jelentős dolognak ezt a fajta kötődést Istenhez.

„Részt vettem az énekkarban, ahol egy alkalommal meghallottam Sillye Jenő »Múlnak az évek« című dalát. Nagyon megragadott akkor ez az ének és a dalszerző egész munkássága”

– emlékezett vissza a kezdetekre az énekes, aki úgy látja, hogy a koncertek elmaradásával 2020-ban sokkal nagyobb teret nyert a dicsőítés, amit a járvány ellenére is lehetett végezni. 

„Hálás vagyok Istennek a családomért, a gyerekeimért, feleségemért, az egészségünkért. Köszönöm az új barátokat” – fogalmazta meg Gável Gellért. Hozzátette: az Úristen Mező Misivel együtt meghívta őket, amikor a szívüket elkérte magának.

„Az igazi barátságok akkor kezdődnek, ha Isten köti össze a barátokat”

– húzta alá az Eucharist zeneszerzője és énekes gitárosa.

 

Kapcsolódó, olvasásra ajánlott írásaink:

Egyre többen akarják gitárral dicsőíteni Istent

Dalainkat az Úr Jézus működteti – a Gável testvérek az Eucharist új albumáról a Vasárnapnak

Kiemelt képünk forrása: Vasárnap.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre