Tóth Gabi is eucharisztikus hírnök lett

Tóth Gabi a NEK önkéntes hírnöke lett

Mint a gomba eső után, úgy bukkannak fel az újabb és újabb „önkéntes hírnökök”, akik a közismertségük révén mindent megtesznek annak érdekében, hogy felhívják a figyelmünket a szeptemberben Budapesten megrendezésre kerülő Nemzetközi Eucharisztrikus Kongresszus eseményének jelentőségére. Már-már olyan érzésünk támad, látva a sok „nagykövetet”, mintha az egész celebvilág mindig is a keresztény értékrend hordozója lett volna. Bárcsak igaz lenne! Mindenesetre örömhír, hogy Tóth Gabi is a szívén viseli az Eucharisztiába vetett hit megvallását. Az énekesnő ezt egy kisfilm elkészítésével is egyértelművé teszi.

A surányi kistemplom a helyszíne annak a kisfilmnek, amelyet Tóth Gabival forgattak a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus apropóján. A népszerű énekes megtiszteltetésnek tartja, hogy a rendezvény önkéntes hírnöki feladatait elláthatja. A Szent István kápolnában népi motívumokkal díszített, tradicionálisabb ruhákban tűnik fel az előadóművész.

Tóth Gabi: Tartsátok tiszteletben mások hitét!

Ne gondoljuk azt, hogy Tóth Gabi első alkalommal vallja meg a hitét a nagy nyilvánosság előtt. „Hiszem, hogy Isten velünk van! Igen! Veletek is! Veletek, kik egyre gyakrabban gúnyt űztök azokból, akik gyakorolják a vallásukat!” – írta Tóth Gabi, aki szemmel láthatóan megelégelte, hogy idehaza is egyre gyakoribbá kezd válni, hogy vallási csoportok és közösségek tagjait a hitük miatt éri hátrány és atrocitás.

A NEK önkéntes hírnökei közül tavaly ismerhettük meg Szikora Robit. Azóta egyre többen ellátják ezt a kiemelt feladatot. Egyházi és világi személyek sorakoztak fel, hogy a katolikusok Oltáriszentségbe vetett hitének valóságára, és az ezt ünneplő kongresszusra irányítsák a figyelmünket.

 

Popsztárok, akik megvallják hitüket

Jézus csinálta a legnagyobb rock and rollt a Földön – Czinke Máté énekes a Vasárnapnak

Az eucharisztikus kongresszus egységet hozhat – Pindroch Csaba a Vasárnapnak

A kiemelt kép forrása: Facebook (Tóth Gabi)

Iratkozzon fel hírlevelünkre