Eucharist és barátai nagykoncertet adnak a RaM Colosseumban

Bizonyára sokunkban szép emlék a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szeptember 11-i, margitszigeti napjának befejező dicsőítő koncertje. A családokkal, szülőkkel és gyerekekkel, fiatalokkal zsúfolásig megtelt hatalmas mező „dicsőítő szigetté” formálódott át. A megtapasztalható egység a Szentlélek ajándéka volt. Ám ez az egész nem maradhat pusztán egyszeri alkalom. Legalábbis a jelek szerint így gondolták a színpadon álló, különböző keresztény felekezetekhez tartozó zenészek. November 15-én a RaM Colosseumban az Árpád-házi Szent Margit-templom és a Sacrosong keresztény könnyűzenei oktatási projekt közös szervezésében újra láthatjuk, hallhatjuk a Jézus Krisztus szeretetében és jelenlétében egységesült zenei team-et, amely azóta más előadókkal is gazdagodott.

Az eucharisztikus kongresszus után egyre csak azt hallani, hogy nem lehet vége annak a csodának, amit annyiféle szinten, közösen megtapasztaltunk azalatt az egy hét alatt. Ugyanez érvényesnek látszik arra a dicsőítő koncertre is, amelyet az Eucharist együttes és barátaik adtak a margitszigeti nagy réten több mint tízezer ember előtt.

November 15-én folytatódik a megkezdett együttműködés. Mező Misi, Sillye Jenő, Prazsák László, a Gável fiúk, Csiszér László, Szabó Balázs, Fóris Rita, Czinke Máté, Ferenczi György újra közösen lépnek színpadra a RaM Colosseumban, kiegészülve Bolyki Balázzsal és a B4/Before-ral, az apa és fiaiból álló énekegyüttessel. A sokelőadós koncert különlegessége pedig leginkább nem abban áll most sem, hogy profi dalokat kitűnő minőségben hallhatunk majd, hanem a finom muzsika mögött biztos hátteret adó testvéri egységben.

Az utolsó pillanatban csípett el az Úr a kongresszuson – Gável Gellért gitárművész a Vasárnapnak

Engedjük tehát, hogy „Jézus barátai” beleénekeljék a szívünkbe az örök örömhírt! Tapasztaljuk meg közösen, hogy mindannyian Isten kegyelméből élünk és nyertünk új életet!

A dalok között, meghívott előadóként, Zsuffa Tünde író tesz majd tanúságtételt Isten szeretetéről. Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus sajtófőnökének őszinte szavai minden bizonnyal megerősítenek majd bennünket, hogy amit Isten elkezdett az életünkben, az bőven több a szép emléknél, mert az élet.

A rendezvény információi alapján kizárólag maszk viselése mellett és védettségi igazolvánnyal látogatható az ingyenes zenei esemény. Belépés az előzetes regisztráció igazolásával lehetséges majd.

 

 

Katarzist éltem meg a NEK során – Szabó Balázs a Vasárnapnak

Czinke Máté a kongresszus „all star performance” koncertjéről lelkendezett

Kicsi és nagy, lelkesen táncolt Csiszér Laci dalára

Iratkozzon fel hírlevelünkre