Földi-Kovács Andrea: Tegyünk együtt a magzatokért!

Péntek délután rendezik meg Budapesten a legnagyobb magyarországi életvédő megmozdulást, a Séta az életért menetet. Ilyenkor emlékeznek meg azokról a gyermekekről, akik abortusz áldozatai lettek és meg sem születhettek erre a világra – hívja fel a figyelmet Földi-Kovács Andrea az eseményt népszerűsítő videójában.

Földi-Kovács Andrea, a Hír TV és a Vasarnap.hu műsorvezetője a kisfilmben külön kitér a magyarországi abortuszhelyzetre is. Mint mondja, hazánkban az abortusz 1956. június 4-e óta legális és azóta napjainkig a megfogant gyermekek 44 százalékát, összesen 6 millió magzatot abortáltak. Sajnos az azonos idő alatt megszületett gyermekek száma is csak éppen több, mint 7 millió. 

Földi-Kovács Andrea, Séta az életért

Földi-Kovács Andrea az élet pártján áll. A kép forrása: HírTV

Földi-Kovács Andrea kiemeli az elmúlt évek pozitív tendenciáját, melynek hála Magyarországon az abortuszráta folyamatosan csökken, így közel 90 ezer élve születésre jelenleg 27 ezer abortusz jut.

„Csakhogy a számok itt is valódi emberéletetek jelentenek, úgyhogy a helyzet továbbra is drámai. Még mindig majdnem minden negyedik megfogant babát elveteti az édesanyja. Ez naponta 73 abortuszt jelent” – hangsúlyozza a tragikus tényeket a műsorvezető.

A videóból az is kiderül, hogy az életvédő szervezetek, civil életvédők, abortusztúlélők és az életre igent mondók idén is a Hősök teréről indulnak pénteken 14 órakor a közös sétára, és az Andrássy úton végighaladva jutnak majd el a Tabánba, ahol akár még 17 órakor is bárki csatlakozhat hozzájuk.

A séta célja, hogy felhívja a figyelmet arra: mindig van másik megoldás, mint a terhességmegszakítás – hirdeti a műsorvezető. Majd arra buzdít, hogy minél többen menjenek és legyenek ott az életmeneten.

„Tegyünk együtt a magzatok védelme érdekében! Legyünk ott minél többen!”

A teljes videó:

 

Forrás: HírTV Credo

Belső Trianon – emlékezzünk a meg nem született gyermekekre!

Abortusz-legalizáció Magyarországon

Kiemelt kép: HírTV Credo

Iratkozzon fel hírlevelünkre