Már megvan a Dicsőítő Sziget időpontja

Dicsőítő Sziget június 19-én!

A Sacro Song projekt a keresztény könnyűzene oktatását vállalta fel. A kezdeményezés számos zenei videóval segíti azokat, akik szeretnék igényesebben Istent dicsérni az énekükkel és a zenéjükkel a helyi közösségekben. A projekt másik kiemelt célja, hogy a keresztény könnyűzenei előadókat egy közösségbe hívja azokkal a „világi zenészekkel”, akik számára ugyanúgy fontos Isten és a transzcendens perspektíva – nem mellesleg értékes és jó muzsikával ajándékoznak meg. Június 19-én Szigetmonostoron ebben a szellemben indították útjára a Dicsőítő Sziget fesztivált. A zenei esemény egyszerre bír kulturális és hitbeli jelentőséggel, ezáltal hidat képez a közönségből azok felé is, akik Isten szeretetét eddig esetleg még nem tapasztalhatták meg az életükben.

A Sacro Song projekt gazdagnak ígérkező, Dicsőítő Sziget elnevezésű rendezvényének részleteiről és az előadókról még valójában nem sokat tudhatunk. Az interneten megosztott meghívók azonban már most arra biztatnak mindnyájunkat, hogy jegyezzük fel a naptárunkba az esemény június 19-i dátumát. Gável András, a rendezvény egyik szervezője és fellépője a Mária Rádió március 22-i, reggeli műsorában elmondta, hogy az úrnapi fesztiválra már nagyon sok meghívott előadó igent mondott, de a fellépők kilétéről csak később árulnak el részleteket.

A szervező hozzátette: valami hasonlóra biztosan számíthatunk, mint amit átélhettek azok, akik az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus családi napjának zárókoncertjén részt vettek. Az Eucharist együttessel és a meghívott barátaikkal tehát már biztosan találkozhatunk az iskolai tanítás befejezését követő vasárnap.

Czinke Máté a kongresszus „all star performance” koncertjéről lelkendezett

A Dicsőítő Sziget fesztivál programjai között 24 órás dicsőítés is szerepel majd, amely a rendezvényt megelőző nap estétől egy egész napon át tart, különböző dicsőítő csapatok részvételével, amelyeknek tagjai akár az ország legtávolabbi pontjaiból érkeznek az alkalomra. Prazsák László koordinációjával, minden órában lesz egy zenei csoport, amely biztosítja Isten folyamatos imádatát és dicsőítését.

Arra a kérdésre, hogy nem számít-e bátor vállalkozásnak egy ilyen nagy volumenű rendezvény megszervezésébe belevágni a világjárvány fenyegetése mellett, Gável András azt válaszolta, hogy szerinte a dicsőítő attitűd abban áll, hogy a jelen helyzetben is meg tudjuk látni Isten akaratát. Ha Isten hív egy feladatra, akkor hinnünk kell, hogy mindent meg is ad hozzá.

„Lehet, hogy villámok csattognak körülöttünk és dörög az ég, de mi már betettük a naptejet a hátizsákunkba” – mondta bizakodóan a Dicsőítő Sziget szervezője.

A Sacro Song egész napos rendezvényének összes koncertje díjtalan. Az eseményen anyagi hozzájárulásainkkal segíthetjük a a koronavírus-járvány árváit felkaroló Regőczi Alapítványt. A fellépő művészek fontosnak tartják, hogy művészetükkel egyrészt a transzcendens, nem látható, mégis valóságos világra irányítsák a figyelmet, másrészt tehessenek valamit azért, hogy a körülöttük élő emberek élete szebb lehessen.

 

A 2022. június 19-re meghirdetett keresztény könnyűzenei és kulturális fesztivál interneten megosztott meghívója. Forrás: Facebook/Sacro Song Projekt

 

 

Gável András: Jézus szagunk van

Múlnak az évek – a NEK emlékezetes felvételét jó újra látni

Iratkozzon fel hírlevelünkre