Ez az a lap: megjelent az Ez az a nap! magazin első száma

Személyes visszatekintések az Ez az a nap! 20 évvel ezelőtti indulására, valamint a Stadion 2020 jubileumi készülődéséről az összes hír és információ megtalálható a lapban. Gyönyörű korábbi és közelmúltbeli képek illusztrálják az oldalakat, a kivitelezés pedig magáért beszél. Személyes interjú olvasható László Viktorral és Pintér Bélával, sőt, Nick Vujicic is megosztja gondolatait a megélhető reményről. Előadók bemutatását, buzdításokat és lemezajánlókat is olvashatunk a 72 oldalas kiadványban, amely online letölthető, de könyvesboltokban is elérhető lesz. Az Ez az a nap! magazinnak ott a helye minden, a keresztény könnyűzenét szerető ember otthonában.

„Ebben a kiadványban megismerheted az Ez az a nap! elindulását és eddigi állomásait. Mi van benne és mögötte, miként lett az álomból valóság, és hogyan készülünk az eddigi legnagyobb álmunk valóra válására. 2020. július 18-án egy olyan esemény vár ránk az újonnan felépült Puskás Arénában, melyet szeretnénk a lehető legnagyobb  létszámban megünnepelni” – olvasható a magazin köszöntő soraiban.

„Eddig 1997-ben a londoni Wembleyben és 2006-ban a berlini Olimpiai Stadionban volt hasonló dicsőítő rendezvény. Most itt Budapesten találkozhatnak magyarok, szlovákok, szerbek, románok, horvátok,
szlovének, ukránok, lengyelek, osztrákok, németek, angolok és sok más nemzet lelkes dicsőítői” – fogalmaz László Viktor, az Ez az a nap! Szervezőiroda vezetője.

Jézus zászlója alatt találkozunk – László Viktor a Vasárnapnak

A Stadion 2020 vízióval kapcsolatban a magazin kifejti, fő célja, hogy az emberek mélyebben elkötelezzék magukat Isten mellett, és ezáltal hatással legyenek a környezetünkre. „Hitünk szerint 2020. július 18-a talán a 21. század eddigi legnagyobb közös kiáltása lehet az ég felé az újonnan felépült Puskás Arénában. Egy hangként kívánunk Teremtőnkhöz fordulni dalban, szóban, imádságban és bizonyságot tenni Jézus Krisztusról, aki az Út, az Igazság és az Élet” – írják.

A jövő évi nagy találkozóra való felkészülés és meghívás jegyében indult el az Ez az a nap! Roadshow olyan fellépőkkel, mint Caramel vagy akár Mező Misi, amelynek célja Isten örömüzenetét hirdetni határon innen és túl. „Hisszük, hogy a körutazás során falak fognak áttörni, amikor különböző nemzetek, felekezetek és generációk együtt dicsérik Teremtőnket” – vallják a szervezők.

Az Ez az a nap! Roadshow a Kárpát-medence nagyvárosaiba viszi a Stadion 2020 meghívót

A következő oldalakon ösztönzést kaphat az olvasó, hogy éljen a különböző megosztási csatornák adta lehetőséggel, és töltekezzen az ott hallható Istent dicsérő zenével és videó segítségével Isten szeretetéből. 

Megtudhatjuk, hogy a jövő évi nagyszabású jubileumi alkalomra elkészül az úgynevezett „Jézus Biblia”, amelyet 2020-ban a Puskás Arénában szeretnének kiosztani minden résztvevőnek.

Az egyedi kiadású Biblia fő célja, hogy Jézus személyére mutasson rá a Szentírás első lapjaitól kezdve egészen az utolsó fejezetekig.

A kiadvány a Szentírás szövege mellett olyan egyedi bevezetéseket, cikkeket és jegyzeteket tartalmaz, amelyek egységesen Jézus személyére összpontosítanak, végigvezetve az olvasót azon, hogy Jézus hogyan főszereplője az egész Bibliának.

László Viktor személyes visszaemlékezése is olvasható a magazin lapjain, hogy hogyan jutott el az Ez az a nap! mozgalom a Wembleytől a Puskás Arénáig. – Az első dicsőítő alkalmat Prazsák Lacival közösen terveztük meg, aki a mai napig a barátom és a munkatársam ebben a szolgálatban, akivel azóta is együtt imádkozunk, hogy beteljesedjen az a vízió, ami felé haladunk. Ez az első alkalom a „Dicsérettel jövünk eléd” címet viselő rendezvény
volt 1998-ban – írja a főszervező.

Les Moir az Integrity Music egyik vezetője, aki az elmúlt évtizedekben jelentős szerepet töltött be a keresztény zenei színtéren. A magazinban közölt írásában arra emlékezik vissza, hogyan vezetett az út a ’97-es Wembley dicsőítő alkalomig és a magyar kapcsolat létrejöttéig. – Viktorral egy, a Berlint előkészítő koncerten találkoztam,
s érzékeltem, hogy biztos a látásban, s ő a megfelelő ember erre. Ettől kezdve jöttem az Ez az a napokra, s minden nemzetközi művészt, dicsőítőt biztattam, hogy csak jöjjenek Budapestre – emlékezett vissza.

A Wembleytől a Puskásig

Ez a város egy stratégiai hely, ahol – főleg Kelet-Európából – össze tudnak gyűlni az emberek, s amely így a legjobb helye lehet egy nagy találkozónak – osztja meg emlékeit a vezető, aki hozzáteszi írása végén: „Még mindig elcsodálkozom azon, hogy a közbenjárók már azelőtt megemlítették Budapestet, hogy Viktor látta volna a Wembley videót, és találkozott volna Noellel (Noel Richards). Isten elképzelései valóra válnak, s én meg vagyok győződve arról, hogy a jövő júliusi Ez az a nap! a Puskás Arénában Isten akarata és szándéka szerint való”.

 

Az Ez az a nap!-ok története az ezredfordulóig, a millenniumi „Felvonulás Jézusért”-ig nyúlik vissza, amikor 25 ezer fő vonult végig Budapest utcáin Jézust dicsőítve és Isten nevét felemelve – írja a magazin a kezdetekről, amelyet számos egyéb esemény (Soul & Gospel Fesztivál, Városmisszió, stb.) követett a rákövetkező években, és amelyek természetes mérföldkövei voltak a jövő évi nagy alkalomnak. Eddig Magyarországon nem látott külföldi keresztény előadók érkeztek évről-évre, kinyitva a hazai keresztény könnyűzene perspektíváját.

2010-től kezdődött az úgynevezett „Arénás Korszak”. Ennek keretében a színpadon fellépőket még felsorolni is nehéz: a Hillsong London csapata, a London Community Gospel Choir, a Jesus Culture együttes, Matt Redman, Tim Hughes és a Worship Central, Noel Richards, az LZ7, a Planetshakers, Pintér Béla, Csiszér László, Prazsák László, Israel Houghton és a New Breed, valamint a Gateway Worship, a Newsboys, Reuben Morgan és a Hillsong London, Martin Smith és Graham Kendrick, az ICF Worship, Jeremy Riddle és Jason Upton, a Rend Collective, a Bethel Music, a Switchfoot, a Kutless és a Christafari, a Hillsong Young & Free csapata, David Crowder, Pat Barrett és a King’s Village.

A Nick Vujicic a magazinnak adott exkluzív interjújában elmondja: „Nem lehetek mérges azért, mert nincs valamim, inkább azért kell hálásnak lennem, amim van. […] Nem tudom, hogy ebben az életben fogok-e kapni karokat és lábakat, de azt tudom, hogy a mennyben lesznek végtagjaim, és át fogok ölelni olyanokat, akik azt fogják mondani: »Nick, köszönöm, hogy eljöttél a sulimba, az országomba, és segítettél hinnem abban, hogy Istennek van terve velem, és hogy a mennyország valóság«. Ez a legnagyszerűbb dolog mindenek felett”.

Pintér Béla a Vasárnapnak adott interjújához képest a magazinban vele olvasható beszélgetésben többek között azt is elárulja, hogy egy lelkipásztor barátja fogalmazta meg először vele kapcsolatban: neki a dicsőítés a feladata. „Lépésről-lépésre haladtam előre. Nem egy tudatosan átgondolt, alaposan megtervezett utazás ez, hanem egy olyan út, ahol mindig csak a következő lépés látható. Általában úgy szoktak működni a dolgok, hogy az emberek létrehoznak egy keretet, és azt töltik meg utólag tartalommal. Nálam ez pont fordítva működött. Előbb volt meg a tartalom, és meglepő módon ehhez épült fel a keret, a forma. Ennek a lelkipásztor barátomnak a szavai döbbentettek rá először, hogy tényleg, nekem valamilyen módon teljes időben Isten dicséretével kellene foglalkoznom” – meséli az énekes.

Minden időmet Istennel töltöm – Pintér Béla a Vasárnapnak

A 2019-es Ez az a nap!-ról szóló beszámoló írásából sok egyéb mellett azt is megtudhatjuk, hogy az est első külföldi szekciójában Pat Barrett és a King’s Village együtt dicsőítettek, a Good Good Father című dal magyarul is felhangzott.

Prazsák László a magazin utolsó lapjain olvasható buzdítása arra a kérdésre, hogy mit vár ettől a naptól, mindenkinek szólhat: „Egységet, szeretetet, barátságot, a Szentlélek kiáradást, tüzet, megtéréseket, gyógyulásokat, szabadulásokat, tehát mindent, ami akkor szokott történni, amikor Isten országa valahol megjelenik.

Számomra ez az egész egy hatalmas tanítás Istentől, hogy hogyan munkálkodik.

Először elülteti a magot, gondozza, öntözgeti, aztán elvárja, hogy hitbeli cselekedeteket hajtsunk végre annak érdekében, hogy kifejezzük azt, hogy bízunk Benne. Aztán jön az, amit a magunk erejéből képtelenek lennénk megvalósítani. Az ország legnagyobb stadionjában dicsérhetjük a Teremtőt!”.

Prazsák László: Belső bizonyosság és öröm számomra, hogy Krisztusé vagyok

A teljes magazin itt olvasható.

Forrás: ezazanap.hu; Kiemelt fotó: Vasárnap.hu

Kapcsolódó írásunk:

Pat Barrett: Magyarországon Isten már megkezdett valamit!

Iratkozzon fel hírlevelünkre