A Rend Collective dinamikus zenével vonja be a gyerekeket a dicsőítésbe

Új Rend Co. Kids album jelent meg az ír Rend Collective csapatától. A gyerekeknek írt album tizenhárom vadonatúj, lendületes dalt tartalmaz kiváló minőségben és kidolgozásban. Olyan számokról van szó, melyek akár egy „felnőttes" albumon is elfértek volna. A zenekar tagjai éppen ebben látják a lényeget: a gyerekek sem kaphatnak lebutított vagy kevésbé cizellált anyagokat.

A Rend Collective ír csapata jó hírt akar hozni az egyébként rossz hírekkel teli világba. Zenéik imádságnak tekinthetők, ám nem a hagyományos formában.

– A világ tele van rossz hírekkel, de ez nem számít, mert mi jó hírt hoztunk, ez a jó hír pedig maga Jézus Krisztus. A mai világban semmi erősebbet nem tehetünk a zord sötétségben, mint hogy terjesztjük a jó hírt, Isten szavát – nyilatkozta Gareth Gilkeson, az együttes frontembere.

A zenekar tagjai úgy látják, hogy gyakran hajlamosak vagyunk a rossz dolgokat számon tartani a jó dolgok helyett. – Sokszor érezzük magunkat a padlón, de ha Jézus a halottakat fel tudja támasztani, minket is fel tud emelni a földről! És bármelyik nap lehet a mi „feltámadásunk napja” – vallja a zenekar legutóbbi, felnőtteknek szánt Resurrection Day című dalában.

Az ír talpalávaló muzsika azonban nem csak a felnőtteké, vallja a zenekar. Úgy gondolják, fontos a gyerekek számára is minőségi zenét írni. Bele is kezdtek, és az előkészület folyamataiba magukat a gyerekeket is bevonták, mert fontos volt számukra, hogy ők is szeressenek imádkozni.

A gyereklemez megalkotása végül annyira jól sikerült, hogy még a felnőttek tetszését is elnyerte. Észrevették, hogy a gyerekek ugyanazt a fajta zenét szeretik, mint a hipszterek, ezért a daloknak van egy kis „hipszteres” beütése.

Onnan tudták, hogy elég jó már egy dal, hogy amikor az emberek meghallgatták, csak annyit mondtak: „Ez csodálatos! Nem kéne ennek inkább egy rendes Rend Collective albumon lennie? Biztosan el akarjátok pazarolni egy egyszerű gyerekalbumra?”.

Ebből a véleményből azonnal tudták, hogy valami jót sikerült megalkotniuk, ami a gyerekek tetszését is elnyeri majd.

Ha a felnőtteknek valami nem annyira jó, az a gyerekeknek sem lesz befutó.

– Egy olyan albumot akartunk létrehozni, ami segít a családoknak közelebb kerülni Istenhez és egymáshoz – osztották meg az eredeti alkotói szándékukat a zenekar tagjai, akik

meg akarták mutatni a gyerekeknek, hogy Isten mennyi vidámságot, kalandot, erőt, és szeretetet tartogat számukra.

Egy ilyen dicsőséges kalandot mutat be a Jericho Song is. Jézus Krisztus nevére leomlik minden fal, amely Isten útjában áll. A zenekar a gyerekek gyűrűjében táncolva énekli: „a mi Istenünk legyőzhetetlen. Nekünk csak zengenünk kell a mi Jerikó dalunkat”.

Jézus Krisztus azt tanítja, ha nem leszünk olyanok, mint a gyermekek, nem megyünk be Isten országába. A Rend Collective gyerekdalai minden felnőttnek segítséget nyújtanak a feladat megvalósításában. Mindezt olyan zenei nyelvezettel, amely valóban mentes a bóvlitól. Aki nem hallgatja meg minimum kétszer a Jericho Songot, félő, hogy már nagyon felnőtt lett…

Forrás és kiemelt kép: rendcollective.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre