Dinamikus erővel szállt az istendicséret az idei Ez az a napon – képgalériával

A keresztény felekezetek legnagyobb közös ünnepét rendezték szombaton a Budapest Arénában. A hazai és a külföldi keresztény könnyűzene legjelentősebb találkozóján délután négytől este tízig két színpadon szólt felváltva a muzsika Isten dicsőségére. Az eseményen részt vevők elköteleződtek, hogy apostolai lesznek a következő évi, Puskás Stadionban megrendezendő, eddigi legnagyobb felekezetközi alkalomnak és meghívnak másokat is. Minden Ez az a nap rendezvény a megtérés ünnepe is. Képgalériás összefoglalónk következik.

Délután négykor az 1000 fős kórus énekével elindult az idei nagy istendicseret. Hazai és külföldi előadók hozták el legszebb dalaikat. A közönség az este folyamán teljesen egybeforrt Isten imádatában. 

Pintér Béla és László Viktor szavai folyamatosan lelkesítették a jelenlévőket. A külföldről érkezett zenekarok (Noel Richards, Pat Barrett, a Planetshakers) teljesen belesimultak abba a folyamatba, amely az ezredfordulón elkezdődő rendezvények egymásra épülő alkalmaiból áll.

Az idei lelki üzenet Jézus önmagáról vallott kijelentése volt, miszerint ő az igazság. Ennek jelentőségét domborította ki Csiszér László lapunknak adott korábbi interjúja is. Az erdélyi dicsőítésvezető arra buzdított mindenkit: úgy énekeljen Isten dicsőségére, hogy azt még Csíksomlyón is meghallják! Az előadók gondolataikat az igazságban megjelenő Jézus Krisztus köré csoportosították. A magyarországi keresztény gyülekezetek közös imája a szeretet és egymás tiszteletének legintimebb mozzanataként jelent meg.

Az esemény záró koncertjét az ausztrál Planetshakers adta. A magyar közönség már nem először találkozhat velük, ám a lendületes fiúk és lányok most is tudtak újat hozni: minden lehetséges eszközt felhasználva, frissen és elevenen vonták be a közönséget Isten dicséretébe.

A képre kattintva galéria nyílik!

Fotó: Vasárnap.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre