Istent dicsőítő könnyűzenei koncert Miskolcon, sztárvendég: Chris Tomlin – VIDEÓ

Az Ez az a nap! rendezvénysorozat a Puskás Aréna megtöltése után folytatja rendhagyó vállalását, ugyanis 2024. június 1-én a miskolci DVTK Stadionban rendezik meg a nagyszabású Istent dicsőítő koncertprogramot.

Az esemény kiemelt előadója a texasi származású Chris Tomlin, aki a kortárs keresztény könnyűzene egyik legismertebb képviselője. A grammy díjas énekes-dalszerző dicsőítő koncertjei óriási tömegeket mozgatnak meg minden generációból szerte a világon. Kis túlzással: nincs olyan gyülekezet, keresztény közösség, amely a How Great Is Our God (Mily nagy Istenünk) és az Our God (Nincs más Isten) című szerzeményeket ne ismerné, és ne énekelné rendszeresen vasárnaponként.

Chris Tomlin ezekkel a szavakkal emlékszik vissza a kezdetekre:

„Csak nekifogtam dalokat írni, olyanokat, amelyeket az emberek tudnak énekelni a gyülekezetekben. Isten pedig ajtókat és lehetőségeket nyitott előttem. Először néhány kisebb közösség kezdte el vasárnaponként énekelni a dalaimat, aztán egyre több és nagyobb gyülekezet. Olyan volt, mintha nyilakat lőttek volna ki egy íjból. A dalaim alulról jövő, organikus módon találtak utat az egyházban. Texasban történt mindez, még a lemezkiadók, albumok és nagy turnék előtt. Én csak zenéltem, igent mondtam minden lehetőségre, kis ifjúsági csoportokban játszottam, majd ez egyre csak nőtt és nőtt.”

Egy másik interjúban arról nyilatkozott, mi motiválja ebben a szolgálatban:

„Felemel, felfrissít és bátorít a dalaim által közvetített Istenben rejlő remény

– mondta.

„Az élet olykor igazságtalan és nehézségekkel teli, de annak felismerése, hogy Istent nem veheti el tőlünk semmilyen betegség, csalódás vagy gazdasági probléma, örömmel tölthet el bennünket. Ez a mély, Isten által adott öröm az, amit hirdetni szeretnék mindenkinek, és bízom benne, hogy dalaim hozzájárulnak ahhoz, hogy erre emlékeztessük magunkat a mindennapokban” – folytatta.

A magyar keresztény könnyűzenei körökből Pintér Béla, Tibes, Pajor Tamás, az Agapé Worship, az EMaBISz Worship, a Magyar Continental Singers, Csiszér László lépnek színpadra június 1-én a DVTK Stadionban. Mellettük látható és hallható lesz a szlovák Timothy&Tretí deň is Miskolcon.

Ahogy azt az Ez az a nap rendezvényekre járók már megszokhatták, a dicsőítéseket általában megszakítja egy igei üzenet, prédikáció, amelyet Miskolcon Meleg Attila lelkipásztor mond el.

A program délután 4 órától veszi kezdetét és megközelítőleg este 10 óráig tart.

Czinke Máté

Címlapkép: Ez az a nap! 2024. június 1-én a miskolci DVTK Stadionban rendezik meg a nagyszabású Istent dicsőítő koncertprogramot. Forrás: Facebook/Ez az a nap! 

Iratkozzon fel hírlevelünkre