Pintér Béla: Tudom, hogy ott vársz rám annál a Forrásnál

Menedékem és Bástyám ez a hely – írja a Titkos hely című énekének hátteréről Pintér Béla saját hivatalos oldalán. Egy szempillantás alatt kikerülök a taposómalomból, és persze fizikailag az adott szituációban maradok, de a szellemem fölé kerekedik a körülményeknek – osztja meg belső tapasztalatait Magyarország egyik legismertebb és igen kedvelt keresztény könnyűzenei énekes előadója. Vajon boldogabb és nyugodtabb lehetne a mi életünk is, ha rátalálnánk a csak általunk megismerhető titkos helyre? A válasz megtalálásában segít Pintér Béla csodálatos zenei köntösbe öltöztetett dala.

A Titkos hely című dal refrénje újra és újra elénk hozza a forrás képét. Kirándulások alkalmával jó megérkezni egy-egy friss vizet adó forráshoz. Ilyenkor a kulacsunkban lévő állottabb vizet szívesen cseréljük ki a hidegebbre, üdítőbbre, frissebbre. Aki azonban egy ilyen helyet felfedezett, szívesen útra kel többször is, hogy oda újra eljuthasson – nem számít a fáradság, mert megéri.

Pintér Béla éneke azonban egy szabad szemmel nem látható titkos helyről énekel, ahol a szív lát. A látható helyett a láthatatlanra tevődik át a hangsúly. Aki belekóstolt ennek a helynek – vagy nevezhetjük akár állapotnak – az ízébe, annak a kívülről elvontnak képzelt dolgok a legtermészetesebbé változnak át. A természetfeletti lesz a természetes.

A szerző a dal hátteréről írott magyarázatában hangsúlyozza, hogy az efféle titkos hely nem privilégium. Mindenki birtokosa egy ilyennek. Ezért ha még nem találtunk rá, keresnünk érdemes. Egy belső, lelki kirándulás ez, amelynek során le kell dobnunk magunkról a tér és az idő fogságában fontosnak vélt dolgainkat, egyiket a másik után.

– Így eljuthatunk a Forráshoz, amely egy titkos hely, ahol Valakivel találkozhatunk – vallja a dalszerző énekes, akivel a hamarosan megjelenő interjúnkban erről a dalról és sok egyéb – talán kicsit titkos és a „Belső Emberről” árulkodó –, de mindenképpen értékes gondolatokat olvashatunk majd. Az interjúhoz kapcsolódó fotózás pedig szintén nagyon hangulatos perceket kölcsönzött mind az interjúalany, mind a fotós számára.

Pintér Béla az új Puskás Stadionban

Hamarosan Pintér Béla-interjút olvashattok Pengetőn! Addig is bepillantást nyerhettek a Vasarnap.hu jó hangulatú fotózására. Íme!

Posted by Pengető on Wednesday, 25 September 2019

 

Pintér Bélával legközelebb szeptember 27-én este hét órától találkozhatunk a most induló, Éneklő Város elnevezésű projekt első alkalmán Budapesten. A dicsőítő eseményre az előzetes regisztráció alapján minden hely betelt. Kapunyitás: 18.30-tól. Az Éneklő Város Mozgalom első estjére a Montázs Központban kerül sor.

 

Forrás: pinterbela.hu; Fotó: Éneklő Város Facebook oldala

Iratkozzon fel hírlevelünkre