Szijjártó: Oda kell vinni a segítséget, ahol a baj van – videóval

A magyar külügyminiszter New Yorkban, az ENSZ Közgyűlés kísérőrendezvényén beszélt arról, hogy mindenkinek biztosítani kell az alapvető jogot ahhoz, hogy szülőföldjén maradhasson. Magyarország ehhez az elmúlt években 40 millió dollárral járult hozzá a Hungary Helps program keretében.

Minden embernek joga van ahhoz, hogy biztonságban éljen a saját hazájában – erről a külgazdasági és külügyminiszter beszélt New Yorkban, az ENSZ-közgyűlés egyik kísérőrendezvényén. Hozzátette, hogy a bevándorlás ösztönzése nem oldja meg az afrikai országok problémáit.

Szijjártó Péter azt mondta: a magyar kormány már a bevándorlási válság kezdete óta azon az állásponton van, hogy helyben, azokban az országokban kell segíteni, ahonnan útnak indulnak az emberek, közölte az M1 Híradója.

Emlékeztetett, hogy az elmúlt években Magyarország komoly összegeket fordított az afrikai országok víz és mezőgazdaságának fejlesztésére,

ezen túl a Hungary Helps programban keresztény templomokat és falvakat épített újra a magyar állam azért, hogy senkinek ne kelljen elhagynia az otthonát.

A teljes felszólalás:

Forrás: hirado.hu

 

(Kiemelt kép: Szijjártó Péter felszólalása az ENSZ Közgyűlés 73. ülésén, 2018. szeptember 28-án. Forrás: UN Media)

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre