Legyünk egy szív, egy lélek az idei online Ez az a napon!

Az idei Ez az a nap! online formában kerül megrendezésre július 18-án. A több órás rendezvény során hazai előadók a helyszínről (a Puskás Arénából), a külföldiek videóüzenetekben jelentkeznek majd be. Az Ez az a nap! hagyományainak megfelelően lelki üzenet és közös imádság is lesz. Szombaton 17:00 órától kapcsolódhatunk be a keresztény könnyűzene eddigi legnagyobb nemzetközi eseményébe.

A koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztott nagyszabású esemény idén végül online formában valósul meg, amelyhez nagy létszámban kapcsolódnak hazai és külföldi dicsőítők és előadók. Ennek köszönhetően olyan széleskörű összefogás születik meg, aminek hasonlót ezidáig nemigen tapasztalhattunk a hazai keresztény könnyűzenei életben.

Tervezett magyar előadók: Pintér Béla, Csiszér László, Gável András és Gellért, Caramel, Hanna, Mező Misi, Dobner Illés, Unless, PZM, Crux, Prazsák László, Amaro Del.

Tervezett külföldi előadók: Chris Tomlin, Matt Redman, Rend Collective, Kim Walker-Smith, Michael W. Smith, Noel Richards, Martin Smith, Graham Kendrick, Tim Hughes & Worship Central, Not An Idol.

Igei üzenet: Nick Vujicic, Louie Giglio, Max Lucado.

Ám itt többről van szó, mint egyszerűen sztárok összegyűjtéséről és megszólaltatásáról. Az Ez az a nap! rendezvények mindegyike lelki és spirituális esemény, ahol a különböző keresztény felekezetekből érkezők a könnyűzene eszközeivel,

„egy szív és egy lélek” emelik fel  Jézus nevét. 

Jóllehet a mostani időszak nem engedi meg a személyes találkozást, hogy a résztvevők összegyűljenek és egymás szemébe nézve, a közös ének által mondjanak köszönetet Istennek, ám az online közvetítés segítségével szellemi szinten létrejöhet ez az egység, amelyet nem akadályoznak sem a szobák és házak falai, sem az országhatárok, sem a leküzdhetetlennek látszó fizikai távolság.

Legyünk közösen részesei ennek a lelki összekapaszkodásnak Istenben! Engedjük, hogy a Puskás Arénából és otthonainkból a dicsőítésünket vezető csapatok és zenészek, énekesek szolgálata által felemelkedjen a szívünk Istenhez. Van miért könyörögnünk, de még több dolog van, amiért hálát adhatunk, és elmondhatjuk, hogy milyen nagy a mi Istenünk!

Az adás július 18-án, szombaton, 17:00 órától kezdődik.

A közvetítés itt követhető.

 

Kiemelt képünk a Vasárnap.hu felvétele.

További olvasásra ajánlott írásunk:

Ez az a nap a Puskás Arénában – ÚJRATÖLTVE!

Iratkozzon fel hírlevelünkre