Chris Tomlin vadonatúj dala Isten jelenlétéről és valóságáról

Chris Tomlin karácsonykor Izrael reménységéről énekel.

A „Who You are to me" című, napokban közzétett dicsőítő dal nem kertel, nem „kerülgeti a forró kását”, hanem egyértelműen tanúságot tesz arról, hogy Isten élő valóság, nem csak leírt betű vagy a régiek kedves mendemondája.

Szinte meg sem lepődünk már azon, hogy Chris Tomlin most megjelenő dalai mennyire egyértelműen és direkten fogalmaznak Istenről. Másokkal ellentétben, akik úgy vélekednek, hogy az evangéliumi igazságokat szerencsésebb indirekt köntösbe bújtatni a komponálás során, az amerikai keresztény könnyűzenét játszó popsztár bebizonyítja, hogy minden ügyeskedés és csomagolás nélkül megfogalmazhatóak az örök isteni igazságok és az evangélium örömhíre.

Chris legújabb éneke számos bibliai utalásra épít, és hozza közel azokat a hallgatósághoz. Isten szeretete soha nem hagy el – üzeni az ének, amelyet az énekes Lady A-val ad elő közösen az új albumon. Vannak, akik azt hiszik, hogy Isten csak a templomon belül létezik – üzeni a dal –, ezzel szemben ő élő valóság, aki az ember lelkében vesz szállást a dalszerző szerint.

Lélegezzük tehát be Isten jelenlétét a dal ajánlása szerint! Töltődjünk fel a Megváltó szeretetével, aki méltatlanságunk ellenére sem hagy el bennünket, hanem irgalmasan felemel és megújít!

További olvasásra ajánlott írásunk:

Sokkal jobb a zenét ajándékba kapni, mint szerezni

Iratkozzon fel hírlevelünkre