Az ENSZ támogatja a nemi szelekción alapuló abortuszokat, amibe kislányok milliói halnak bele

A nemi szelekciós abortusz még mindig bevett szokás több országban, néhol tízmilliós nagyságrendű az abortált kislányok száma

Miközben több olyan társadalomról is tudunk, amelyben a szelektív abortuszok miatt kezd riasztó méreteket ölteni a nők hiánya, az ENSZ Népesedési Alapja továbbra sem tesz semmit azért, hogy megállítsák a tendenciát.

Hivatalosan persze az ENSZ is azon az állásponton van, hogy a nemi alapon végzett szelekciós abortusz elítélendő, 2020-as jelentésükben úgy írnak erről, hogy ez a fajta diszkrimináció

a lányok, nők alacsonyabbrendűségének üzenetét hordozzák, amely sérti az alapvető emberi jogokat.

Noha úgy vélik, hogy mindez sérti az egyenlő bánásmódhoz való jogot és segít fenntartani a káros és mélyen gyökerező nemi sztereotípiákat, ugyanabban a jelentésben megtagadják az ennek megállítását célzó jogszabályok támogatását. Hogy miért?

Mert azok viszont az általuk oly nagyra tartott reprodukciós jogokat korlátoznák – számolt be róla a Church Militant, amely a jelentést elemezve kifejti, hogy az ENSZ szerint nem az abortuszokat kellene szabályozni, hanem a fennálló, több ezer éves múltra tekintő társadalmi normákat kéne megváltoztatni (persze ennek megoldására már nem tesznek javaslatot). Véleményük szerint a nemi diszkriminációs abortuszok tilalma úgyis hatástalan lenne és korlátozná az abortuszhoz való hozzáférés jogát azokban az országokban, ahol a beavatkozás legális.

De felmerül a kérdés, hogy ha minden ember egyenlő, akkor az anyaméhen belül nem pontosan ugyanígy kellene lennie?

Sajnos megint azt láthatjuk, hogy az emberi jogok morális tartalmaktól való megfosztása és a különböző mondvacsinált jogok (abortuszhoz való jog, reprodukciós jog) védelme fontosabb, mint az emberi életek, köztük több tízmillió kislány életének megmentése. Pedig ha tudunk válaszolni arra az egyszerű kérdésre, miszerint „egyforma joga van-e minden lánynak az élethez?”, a többi, látszólag ellentmondásosnak tűnő kérdésre már nem is lenne olyan nehéz megfelelni!

 

Életvédő cikkeinket a képre kattintva böngészheti:

 

Forrás: Church Militant, Lifenews.com

 

Kiemelt képünk forrása a  National Right to Life.

Iratkozzon fel hírlevelünkre