Kim Walker-Smith: Isten nagyon, nagyon, nagyon szeret engem!

A Jesus Culture egy olyan keresztény zenekar, amely egyszerre modern, intenzív és zeneileg is magas színvonalú. 2010 környékén robbant be a köztudatba, és ma már az egyik legkeresettebb együttes a keresztény dicsőítő csapatok közül. Radikális odaadás, Isten szeretetének és erejének átélése jellemzi őket. Szolgálatukkal a személyes megújulást szeretnék elősegíteni. Az elmélyült dicsőítés kiemelt fontosságú, amelyet Kim Walker-Smith neve fémjelez.

Miből lesz a cserebogár? – szoktuk feltenni a kérdést, amikor azt látjuk, hogy a látszólag jelentéktelen, szürke események végül nagyszerű végkifejletre jutnak. Kim Walker-Smith gyerekkorának történései egyáltalán nem jósolták meg, hogy a már három évesen színpadra állított kislány egyszer majd teljes erőből Isten örömére énekel.

A félénk Kim szülei korai válása és aztán a számtalan költözés miatt inkább befelé forduló és csöndes volt. Félénksége azonban bizalommá változott, amikor egy látomásában megtapasztalhatta Isten körbeölelő szeretetét. Ez az élmény annyira meghatározóvá vált számára, hogy az addig rutinszerű és hűséges istentisztelet megtelt élettel és valósággal.

Kim így mesél erről az esetről: „A szemem csukva volt, és olyan gyengének éreztem magam. Eljutottam arra a pontra, hogy »csak hagyjad«, és feladtam a küzdelmeket, a harcokat és a dolgok rendbetételét. Csak azt akartam, hogy Isten legyen az Isten az életemben. Segítségre vágytam. Ekkor egy látomásban ott álltam a gyülekezeti teremben. Megláttam Jézust, és énekelt”.

Kim ezt követően nem érzékelte a környezetét. Csak Jézust látta, ahogyan énekelt, és mindig egyre közelebb jött.

– Méltatlannak éreztem magam, hogy közelebb jöjjön hozzám. Nem fogtam még fel, hogy ő mennyire nagyon akar engem szeretni, és közel akar lenni hozzám

– számolt be az énekes a Jézussal történt találkozás megrendültségéről, aki karjaival átölelte őt, és akinek megnyugtató, terhektől megszabadító éneke fénycsóvához hasonlított a látomás alapján.

Kim megkérdezte Jézustól, hogy mennyire szereti őt. Erre Jézus csak kinyújtotta a karjait jobbra és balra, és azok csak nyúltak és nyúltak, és nyúltak végeláthatatlanul, azt kifejezve, hogy „ennyire, ennyire, ennyire szeretlek”.

– Minden reggel járok napfelkeltekor az imaházba. Rutinszerűen hűséggel. Olvasom az Igét. A látomás után hetekkel ugyanígy tettem. Olvastam a Bibliát, és egyszer csak a lelki szemeimmel látom, hogy Jézus besétál az imaterembe. A szőrszálak felálltak a nyakamon – meséli Kim. – Szent félelmemben arra gondoltam, hogy most vagy leborulok vagy elájulok. Vagy csak felugrok és megölelem.

Jézus azt akarta, hogy Kim vele menjen, és tegye fel neki a második kérdést, amit az előző látomáskor még félszegen nem akart. – Könyörgött nekem. Leestem a padlóra, és a következő pillanatban már nem is voltam ott, hanem a mennyben, Jézus mellett – emlékszik vissza a lelki történésekre az énekes.

– Láttam az Atyát egy asztalnál. Jézus azt mondta: „na most figyelj, na most figyelj”.

Az Atya kitépett egy darabot a szívéből.

Az olyan volt, mint az agyag, amit azonnal el is kezdett gyúrni, alakítani az asztalon. És akkor megformált… engem! – emlékezett vissza.

Ez volt tehát a kérdésére a válasz. Kim szerint az Atya boldogan nézett a tenyerében agyagból megalkotott kis szoborra. A szobrocskát ezután betette egy ékszerdobozba, amit ha kinyit valaki, akkor táncol benne a balerina.

Az Atya kinyitotta ezt a kis zenélő dobozt, és az agyagból formált Kim elkezdett táncolni, énekelni és imádni őt. Az Atyaisten pedig ujjongott ennek, akárhányszor megismételte ezt. 

– Egyszerre csak ott találtam magamat Jézussal az Atya tenyerében. Egészen közel húzott magához. Megláthattam a szívét, ahonnan azt a darabot kitépte, amelyből formált engem. Ott volt a lyuk. Beleillesztett, és én tökéletesen kitöltöttem azt. Biztonságban és melengetve éreztem magam. „Ez az, ahonnan teremtettelek, ide tartozol, és mindig itt maradsz” – mondta az Atya, hozzátéve, hogy amikor engem teremtett, arra gondolt, mennyire boldoggá teszem majd őt, amikor őt imádom és dicsőítem – mesélte Kim.

– Ekkor valóban elhittem, hogy bolondulásig szeret engem, szerelmes belém a végtelenségig. Különlegesnek alkotott meg. Boldog velem, és kedvét leli bennem – összegzi Kim a látomás értelmét.

Kim Walker-Smith számára innen kezdődött minden. Ez jelentette számára az áttörést a dicsőítésben és az imádásban. Megerősödött abban, hogy arra lett teremtve: imádja és dicsőítse Istent, akinek megengedheti, hogy szerethesse őt. Ez indította el a dicsőítés útján.

Az énekesnőnek azóta megszületett a harmadik gyermeke is. A gyerekeket közösen nevelik férjével, Skyler William Smith-szel, aki hozzá hasonlóan dicsőítésvezető. Első közös albumuk 2013-ban debütált Home címmel.

A kiemelt kép forrása Kim Walker-Smith hivatalos Facebook-oldala.

Iratkozzon fel hírlevelünkre