Számos nyári, zenei programon találkozhatunk Jézussal

Az eddig megszokottnál is több, jobbnál jobb alkalom vár ránk az idei szünidőben, ahol Jézussal találkozhatunk. Aki azon törné a fejét, hogy mégis melyiket válassza a széles kínálatból, azt javasolhatjuk, próbálja meg mindet. Visszatekintve a mögöttünk álló, korlátozásokkal teli időszakra, hatalmas ajándék most számunkra, hogy miközben Istennek adunk hálát és az ő nevét emeljük a magasba, egymás arcában és közösségének is gyönyörködhetünk. Ezúttal tehát nem érdemes otthon kuksolni az online közvetítéseket böngészve. Érdemesebb inkább ezeken az értékes programokon részt vennünk. Adunk néhány tippet!

Alsóörsi Zenei Fesztivál – június 17–18.

Első alkalommal rendezik meg a Balaton északi partján az Egyházi Könnyűzenei Találkozót Alsóörs festői szépségű Amfiteátrumában. A programon ismert és kevésbé ismert zenei csapatok is fellépnek majd. Találkozhatunk Szilas Imre zeneszerzővel, Borka Zsolttal és zenekarával, valamint a Misztrál együttes is koncertet ad. Muzsikálnak még a Nagykovácsi Gitárosok, Takács Eszter és a Laudate csapata. A kétnapos rendezvény lelki és szellemi töltődést is kínál az érdeklődők számára.

Szilas Imre pünkösdi miséjének bemutatója Alsóörsön

Dicsőítő Sziget – június 19.

Szintén első alkalommal vehetünk részt a Petőfi Kulturális Ügynökség által támogatott zenei rendezvényen a Budapest szomszédágában található Szigetmonostoron. A kizárólag ismert magyar zenekarokat és előadókat felvonultató egynapos zenei és kulturális program a lelkünkre is figyel: arra is lehetőséget nyújt, hogy találkozhassunk Jézussal. A Dicsőítő Sziget különlegessége, hogy az örök isteni szépséget állítja a középpontba, amely egy közösségbe rendezi a világi és szakrális témákat megszólaltató művészeket és közönségüket, miközben Isten üzenetét hallják.

Fellépnek, illetve előadást tartanak: Ferenczy György, Mező Misi, az Eucharist, Fóris Rita, Jota, Bari Laci, Bolyki Balázs és a B4, The Sign, Szabó Balázs, Csiszér László, Prazsák László, a Kaláka, Sillye Jenő és barátai, Csókay András, Zámbori Soma és a Dramatizált Biblia társulata, Heinczinger Mika a Misztrál együttesből, valamint a gyerekeknek muzsikáló Madárdal együttes.

Pál apostol a Szentendrei-szigeten

FeltöltŐ – június 24–26.

A FeltöltŐ Fesztivál egy dinamikus, modern, fiatalos zenére épülő alkalom, amely keresztény értékeket közvetít korcsoporttól függetlenül bárki számára. A programon magyarországi és erdélyi zenekarok váltják egymást a színpadon, valamint különböző felekezetű, egyszerű és ismert emberek tesznek tanúságot a hitükről. Június 24–26. között érdemes tehát Gyergyószentmiklós felé vonatra szállnunk, hogy egy gyönyörű helyszínen, közösen emelhessük fel Jézus nevét. Akiket a színpadon láthatunk: Csiszér László, az Eucharist Mező Misivel, Prazsák LászlóAndelic Jonathan JotaHanna és Pintér Béla. Idén is lesz Unless, PZM, az erdélyi CSIT Band, a gyergyószentmiklósi Glory, a Daltutajok, a Kiút, a Fundamentum, az Árvácska. Fellép továbbá az Iszkiri, a Band’ora és az Indipendance csapata. 

Töltődj fel Jézussal és a legjobb zenékkel az idei FeltöltŐ Fesztiválon!

Ez az a nap

„Nem egy program lesz a sok közül, hanem Istennel való találkozás” – olvasható az Ez az a nap nyár közepére meghirdetett rendezvényéről. Hasonlóan a többi dicsőítő alkalomhoz, ez a 22 éve működő zenei program meghív mindenkit, hogy fogadja be Isten szeretetét a saját életébe. A külföldi, neves előadók mellett magyar dicsőítő zenekarokkal is találkozhatunk a délutántól egészen estig tartó eseményen a Puskás Arénában. Külföldről érkeznek: a Bethel Music, Michael W. Smith, Planetshakers, Martin Smith, Tim Hughes, Graham Kendrick, Noel Richards és mások. A hazaiak közül számos ismerős csapat szolgál majd a meghirdetett programon, olyanok, mint: Pintér Béla, Csiszér László, Prazsák László, az Eucharist csapata Gável Gellérttel, Gável Andrással és Mező Misivel, a Dics-Suli, a PZM, a Keresztkérdés és a Crux, továbbá Caramel, Oláh Gergő, valamint a Hermons.

Megvannak az idei Ez az a nap! fellépői

A nehéz helyzetben lévő kárpátaljai magyar és ukrán résztvevőket a szervezők segítik azzal, hogy ingyenes belépési lehetőséget biztosítanak számukra a stadionba, július 23-án. A 2020-as rendezvényre megvásárolt jegyek érvényesek idén is! Minden jegy ugyanarra a helyre, ugyanazokkal a feltételekkel érvényes lesz a július 23-i programon!

168H dicsőítés és Nemzetek Közös Imája – július 10–17.

„Ti vagytok a Föld sója, ti vagytok a világ világossága” evangéliumi mottó köré rendeződve tartják meg idén a Balatonnál az egy egész héten át tartó szüntelen dicsőítést, amelynek Balatonboglár biztosítja a helyszínét. Az Isten imádásában és dicsőítésében szolgálatot ellátó zenei csoportok itthonról és külföldről egyaránt érkeznek. A hét koronájának ígérkezik a Nemzetek Közös Imája július 16-án a festői tájban elhelyezkedő Xantus János Gömbkilátónál. Szálláslehetőség korlátozott számban kedvező áron a Boglári Kollégiumban elérhető (8630 Balatonboglár, Mátyás király u. 12). A nappali dicsőítések helyszíne: Kápolnadomb, Szent Erzsébet Emlékpark; az éjszakai csendes dicsőítések helyszíne: Balatonboglár, püspöki nyaraló. Az igen kedvezően elérhető szállás ára ellátással (reggeli, ebéd és vacsora): 12 000 Ft/fő/nap , ellátás nélkül 9 000 Ft/fő/nap.

Dicsőítő Sziget Balaton – augusztus 9.

A június 19-i Dicsőítő Sziget folytatásaként a rendezvény a nyár folyamán leköltözik a Balatonra, hogy Tihanyban és a közeli strandok partjainál üdülők számára – ismert előadók közreműködésével – elvigye Jézus Krisztus örömhírét. Az eseményről később ígérnek részletes információkat. Addig is érdemes ezt a dátumot is feljegyeznünk a naptárunkba – hasonlóan a többi felsorolt alkalomhoz.

Adjunk lehetőséget az idei nyáron magunknak, hogy a szívünk a napfényen és a baráti együttléteken túl megtelhessen Isten szeretetével is – akár a felsorolt számos programon, ahol valóban találkozhatunk Isten szeretetével!

 

Caramel: Hallja meg hétmilliárd ember Isten üzenetét

Fotó: Facebook/Székely János püspök

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre