Michael W. Smith: Isten csatornája akartam lenni a zenével

Michael W. Smith újratöltötte erővel a Worship című albumát

2001. szeptember 11-én Amerikát terrortámadás érte. Ezen a napon jelent meg Michael W. Smith Worship című dicsőítő albuma, amely az elmúlt húsz év egyik leginkább és tartósan meghatározó istendicséretének mondható szerte a világon. A lemezen rögzített dalok számtalan embernek nyújtottak reményt és adtak hitet, hogy rábízzák életüket Istenre. A világhírű énekes elgondolása révén, két évtized távlatából, a szimfonikus, filmzenét idéző újraértelmezésével a 2021-ben felvett Worship Forever-album az elkövetkező húsz évben is minden bizonnyal meghatározó lesz. Ezzel együtt Michael w. Smith leginkább csatorna szeretne lenni Isten kezében, hogy az emberek szívét megnyerje neki. Ha rászánjuk ezt az egy órát, a mi lelkünk is közelebb lesz az Úrhoz…

Michael W. Smith két nappal a grandiózus felvétel előtt engedte el édesanyja kezét, aki hazament Jézushoz. Az énekes számára pusztán emberi szempontból nézve egyáltalán nem volt egyszerű azon a 2021. július 12-i estén színpadra lépnie Nashville-ben, ahol már minden készen állt a húsz évvel korábbi dicsőítő lemez újraértelmezett, élő rögzítéséhez. 

Kisebbfajta csoda, hogy egyáltalán túléltem azt az éjszakát, de tudtam, hogy anyukám mit szeretne, hogy tegyek. Annyira hitt bennem. És hiszem, hogy anyám és apám az első sorból nézhette végig azt az éjszakát – mondta hittel a világhírű énekes, dalszerző. Michael W. Smith a filmzenékhez közel álló feldolgozásban adta elő a húsz év óta egyáltalán nem porosodó lemez időtálló dicséreteit – saját bevallása szerint John Williams zeneszerző hatására, akit a filmekhez komponált muzsikái miatt a keresztény dalszerző saját példaképének tekint.

Nagy filmzenerajongó vagyok, azóta, hogy megjelent Az elveszett frigyláda fosztogatói című film, és azt először találkoztam John Williams zenéjével. Az elmúlt két évtizedben filmzenéket írtam és instrumentális lemezeket készítettem. Egy nap arra gondoltam, hogy a Worship-lemezt egy teljes szimfonikus zenekarral újragondolom.

A 64 éves, lelkében fiatal előadó a zenét gyógyító erőnek tartja. Nem véletlen, hogy már a pandémia első időszakában segíteni akarta az embereket a küzdelmeikben. Michael W. Smith nem véletlenül építi bele a korábbi album kiegészítésének is tekinthető, a nigériai gospel énekesnő, Sinach Way Maker című dalát.

A nigériai gospel énekesnő dalát fújja az egész keresztény világ

Még mindig hiszem, hogy a zene a legerősebb univerzális nyelv a világon.

Dallamok, rímek, szavak együtt… micsoda rejtély… és milyen gyönyörű hallani olyan emberek történeteit, akiknek az életét teljesen a jó irányba változtatta meg egy dal, ami több mint valószínű, hogy kevesebb, mint négy percig tartott. Megdöbbentő! – vallotta meg az énekes a The Christian Beat által készített interjúban.

Az új lemez egy bónusz számot is tartalmaz – a Sing Again című dalt –, amelynek szövegét Smith különösen aktuálisnak érezte a jelenlegi időkben (ez a dal egyébként nem látható a koncertfilmben). A Worship Forever felvételén olyan nagy nevek működnek közre, mint Amy Grant, Matt Redman és Tauren Wells, akik mind Grammy-díjas – illetve arra jelölt – előadók.

Forrás: Ez az a nap Magazin

 

 

Jézus-zene: dokumentumfilm érkezik a keresztény könnyűzenéről