A Pengető szeptemberi szakmai napja újra gazdag programmal érkezik

A szeptember 25-i Pengető keresztény könnyűzenei szakmai konferencián az eucharisztikus dicsőítés áll majd a középpontban.

A keresztény könnyűzene igényes műveléséhez szükséges a dicsőítő szív és a megfelelő zenei tudás. A Kovács K. Zoltán Alapítvány szervezésében megvalósuló Pengető szakmai nap ebben nyújt segítséget immár harmadik alkalommal. A képzésen az eucharisztikus kongresszus ajándékaival gazdagodva, a neves előadók a dicsőítés lelkiségét igyekeznek majd elmélyíteni a résztvevőkben. Érdemes tehát ellátogatnunk szeptember 25-én a 9:00 órakor kezdődő (érkezés 8:30 órától) délután 16:00 óráig tartó alkalomra, amelynek a váci Kilátó Központ kölcsönöz majd impozáns helyszínt.

Sokunkban még elevenen él az a dicsőítő koncert, amely az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus margitszigeti családi napjának záró eseménye volt. A visszajelzések jól mutatják, hogy a különböző felekezethez tartozó dicséretvezetők fúziója Jézusban és az ő nevének felemelésében olyan erővel bírt, amely önmagában tanúságtételnek számított a világ előtt a keresztények vágyott egységéről és Isten országáról.

Czinke Máté a kongresszus „all star performance” koncertjéről lelkendezett

Ennek folytatásaként tekinthetünk a Pengető szakmai konferenciára, ahol az előadások az Isten magasztalásáról és a dicsőítésvezetésről fognak szólni. Meghívott előadóként a közös dalszerzés tapasztalatait osztja majd meg Mező Misi és Gável Gellért. Csiszér Laci a dicsőítő szív odaadását állítja az előadása középpontjában. Prazsák Laci az istendicséret Bibliában megjelenő formáit vonultatja majd fel előttünk, különös figyelmet fordítva a dávidi, szünet nélküli imádatra. Szabó Balázs pedig a „programozott dicsőítés” rejtelmeibe vezeti be a jelenlévőket.

A dicsőítő zene bibliai gyökerei V.

A Katolikus Zenei Tábor vezetői, Csanády Lőrinc és Marczell Márton a mögöttünk hagyott eucharisztikus kongresszus és az ahhoz kapcsolódó zenei megújulásról beszélnek majd, összefüggésben a liturgikus egyházi könnyűzene méltó megformálásával. A délutáni dicsőítő szentségimádást megelőzően Gável András villantja fel az eucharisztikus dicsőítéshez szükséges főbb kompetenciákat és szempontokat.

Különleges eseménye lesz a napnak, hogy a szombati program részeként, sajtótájékoztató keretein belül jelentik majd be hivatalosan az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán elinduló keresztény könnyűzenei felnőttképzés részleteit és elindulását.

 

Már 150 ezren hallgatták meg a NEK nem hivatalos himnuszát

Ezek a zenészek az angyalokkal cimboráltak

Elkezdődött a Pengető-Kazetta szakmai nap Budapesten

A kiemelt kép forrása: Vasarnap.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre