Ezek a zenészek az angyalokkal cimboráltak

Keresztény zenészek hihetetlen, felekezetközi egysége valósult meg Jézusban és a feltétel nélküli szeretet jegyében.

Korábban már írtunk arról, hogy az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) gazdag programkínálata és kincsei között felfedezhető a hazai keresztény könnyűzenei élet egyik kiemelkedő eseménye. A NEK margitszigeti családi napjának záró akkordjaként egy dicsőítő koncerten vehetünk részt. Istennek átadott életű világi sztárok lépnek közösen színpadra a hazai keresztény zenei élet előadóival. Lelki és szakmai egységük többszintű tanúságtételként is felfogható. A Mező Misivel kiegészült Eucharist együttes és barátaik hangpróbáján jártunk, amelynek helyszínéül a gazdagréti Szent Angyalok-templom szolgált.

Különleges testvéri szeretet érződött a technikai beállításokkal foglalatoskodó zenészek és a hangtechnikai stáb tagjai között. Egyértelműen kitapintható cél köré rendeződött mindenki: Jézus Krisztus nevét szeretnék felemelni – a próbán és a szombati margitszigeti koncert során egyaránt.

A fiaival érkező Sillye Jenő meghatódottságát is kifejezte, miután közösen elpróbálták a Múlnak az évek című énekét. Prazsák Laci otthonosan mozgott ebben a felekezetközi közegben, hiszen számára ez már megszokott. Csiszér Laci Isten iránti imádó és dicsőítő lelkülettel vett részt. Mező Misi a rutinos előadók szakmaiságával segítette a közös produkciót. Fóris Rita dicsőítő attitűdje az általa énekelt csodálatos énekszólamokban is hallhatóvá váltak. Czinke Máté, aki a kongresszus Ákos-féle himnuszában is szólistaként van jelen, szervesen illeszkedett a közös alkotás minden folyamatába. Szabó Balázs és Gável Gellász pedig mindent megtett annak érdekében, hogy a zenei egység maradéktalanul megvalósulhasson az Eucharist csapatának közreműködésével.

Érdemes tehát ellátogatnunk szeptember 11-én a margitszigeti Alsó-Nagyrétre, ami leginkább a sziget közepén található, bármelyik végéről közelítenénk is. A dicsőítő koncert 13 óra 25 perckor kezdődik. Addig is legyen itt néhány kedvcsináló kép a hangbeállási próbáról, amelyen jelen voltak a keresztény könnyűzenei élet ismert előadói, zenészei, a profi hangtechnikai stáb és a Szent Angyalok is – természetesen.

A képre kattintva galéria nyílik!

 

 

Kiderült, milyen dalokat hallhatunk a NEK margitszigeti zárókoncertjén

Már 150 ezren hallgatták meg a NEK nem hivatalos himnuszát

A kiemelt kép forrása: Vasarnap.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre