Kevés jóra számíthat, aki nincs beoltva

Bármelyik vakcina jobb, mint az oltatlanság, ez egyértelmű a statisztikákból - jelentette ki Rusvai Miklós csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

A virológus hozzátette, hogy a hatvan év felettiekből 400 ezren egyáltalán nincsenek beoltva. Ezek az emberek szerinte kevés jóra számíthatnak. Ebben közrejátszik, hogy a delta variáns sokkal fertőzőképesebb elődeinél és mindenkit elér majd, oltottakat és oltatlanokat egyaránt.

Rusvai Miklós hangsúlyozta: nagyon hasznos lenne, ha az oltás támogatottságát egy olyan statisztikával lehetne növelni, amelyből megtudható, hogy a koronavírus miatt kórházba kerülők és elhunytak hány százaléka volt beoltva. Véleménye szerint – a külföldi adatokkal összhangban – az intenzíven fekvők és az elhunytak között nagy az oltatlanok aránya.

Kitért arra is, hogy a mostani fertőzési görbe nagyjából követi a második hullám tavaly szeptemberi mintázatát. A jövő héten csapadékos időszak kezdődik, ami nagy valószínűséggel a koronavírus és a nátha gyorsabb terjedését is magával hozza majd – vélekedett a virológus.

(MTI)

Iratkozzon fel hírlevelünkre!