Krém – a vasarnap.hu legolvasottabb cikkei (10. hét)

Újabb hét, megújult olvasói izgalmak... A legutóbbi hét napon ezek az írásaink voltak a vasarnap.hu legnépszerűbb, legtöbbet olvasott cikkei.

E héten nem csak olvasóink figyeltek fel egy-egy írásunkra, hanem más lapok is egyre gyakrabban szemlézik vagy megosztják oldalaikon cikkeinket. Ha sok kicsi ember, sok kicsi helyen, sok kicsi jót tesz, megváltozik a világ és a Szülőgép, vagy családanya? című anyagunkat tette fel e héten a Mandiner.

És lássuk a legnépszerűbb írásainkat e héten:

Nógrádi elemzése a Trump-Kim csúcsról

Idő előtt ért véget Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsongun észak-koreai vezető tárgyalása a vietnámi Hanoiban folytatott csúcstalálkozón. A találkozó kétes eredményéről, a felek stratégiai céljairól, és a közeljövő lehetséges forgatókönyveiről Nógrádi György biztonságpolitikai szakértőt kérdeztük meg.

Kinek miként segít az ápolási díjak emelése és a Gyod bevezetése – Fülöp Attila interjú

Az idén jelentős előrelépések történtek a tartósan gondozásra szoruló személyek támogatása terén. A jogosultak az idei évtől bruttó százezer forintban részesülnek havonta. Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkárt kérdeztük arról, kik és miként részesülnek a fenti támogatásokból, illetve van-e alapja a témában megnyilvánuló ellenzéki kritikának.

Surján László: az ördög a részletekben rejlik

Emmanuel Macron francia elnök hétfőn 21 nyelven levelet írt  az Európai Unió valamennyi polgárához. A francia elnök nem köntörfalazott, szerinte jelenleg Európában „ég a ház”. Macron programjával kapcsolatban dr. Surján László, kereszténydemokrata politikus a Vasárnap.hu-nak elmondta, hogy véleménye szerint a levél „nem kérdéses, hogy kampányfogás, ettől viszont még érdemes egy kicsit odafigyelni rá.”

Télbúcsúztató karneváli hétvégét rendeznek Szentendrén

Maskarások, farsangifánk-variációk, fánksütő workshopok, koncertek, fáklyás-álarcos felvonulás, gyerekprogramok és gasztronómiai vásár is várta a közönséget a Szentendrei Karneválon.

Mező Misi: az élet Isten nélkül olyan semmilyen

A Szikra-díj Gála előtt szerkesztőnk Mező Misivel beszélgetett szakmai, hitbéli és személyes kérdésekről.

Maskarások mulattak ma Ipolydamásdon

Maskarások felvonulása, tűzugrás, fánk, gulyás és remek hangulat várta szombaton az érdeklődőket Ipolydamásdon

58,6 tonna szén-dioxid vs. gyermek

Kutatók kiszámolták, hogy egy gyermek ennyivel növeli az ökológiai (karbon) lábnyomot. Ők valószínűleg nem tudják, amit Márai Sándor: „a gyerek a legnagyobb csoda, az élet egyetlen értelme.” Az ő számításuk szerint ugyanis minden meg nem született gyermek 58,6 tonnával csökkenti egy család éves üvegházgáz-kibocsátását.

Szülőgép, vagy családanya?

Nem sokkal azután, hogy Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette a kormány 7 pontos családvédelmi akciótervét, a KSH nyilvánosságra hozta a 2018-as demográfiai adatokat. A mostanában egyre zavarodottabb ellenzék ekkor egy pillanatra újra magára talált és „megbuktatta” Orbán családpolitikáját és kudarcra ítélte a családvédelmi akciótervet is. Éppen ezért itt volt az ideje, hogy tiszta vizet öntsünk a népesedéspolitikai pohárba!

Nem azért szülök, mert Orbán Viktor azt mondta

Olvasom, hogy még jobban fogy a magyar. Naivan, mert sajnos én tényleg naiv vagyok – még hiszek az emberi jóságban –, azt hittem, a családvédelmi akciótervre vonatkozó hír kommentelői talán egy picit elgondolkoznak, és rádöbbennek arra, hogy valamit tennünk kellene, közösen, egymást segítve. De csalódnom kellett – írta szerkesztőnk.

Az a piros zsakardmintás atya, az mikor jön?

Nem is hinnénk, micsoda izgalmas beszélgetésekben vehet részt az ember, amikor a Szent István Könyvhéten – azon belül is a Jezsuita Kiadó standjánál – teljesít eladói szolgálatot. Szóba kerülhet ilyenkor… szóval minden (is). Még szerencse, hogy munkatársunk szorgosan jegyzetelt. Jó szórakozást!

Jól fogadták a német lapok Orbán Welt am Sonntag interjúját

Orbán Viktor miniszterelnök „Nem szeretem a bosszú politikáját” címmel közölt Welt am Sonntag interjú kivételesen szívélyesnek nevezhető fogadtatásra talált Németországban.

Ismét utcára vonul az ellenzék

Nem vettek részt a Parlament hétfői ülésén, és a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságának fővárosi épületéhez mentek az ellenzéki pártok, amelyek azt ígérték, megtámadják az Alkotmánybíróság előtt a most hatályba lépett kormányzati igazgatásról szóló törvényt. Velünk követhette az eseményeket.

Befejezés előtt Mel Gibson feltámadásról szóló filmje

Jó hírt kaptunk arról, hogy talán már idén, de legkésőbb 2020 húsvétja előtt a mozikba kerül Mel Gibson  Passiójának folytatása, amely majd a feltámadásról szól. A hír immár második hete izgalomban tartja olvasóinkat, ezért került be újra e felsorolásba.

Negyven nap alatt a böjt körül

A nagyböjt minden keresztény számára kiemelt jelentőségű: a húsvét előtti negyven napos előkészületi, bűnbánati időszak alatt felkészülünk Jézus Krisztus feltámadásának ünnepére a hitben való elmélyülés, a kiengesztelődés és a lemondás révén. A vallásos gyakorlatról és arról, hogy ennek mennyire van „helye” napjainkban Toldi Norbert, a Baja-Belvárosi Római Katolikus Plébánia káplánja beszélt lapunknak.

 

Az ellenzék továbbra is küzd a magyar helyesírással

Lassan már hetente előkerülnek az ellenzéki politikusok „tollából” származó kínosabbnál kínosabb elírásokkal terhelt szövegek, papírtáblák, internetes bejegyzések. Tökéletes példát szolgáltat a magyar helyesírás és a magyar ellenzék „gondterhes” relációjára egy hétfői ellenzéki akció, ahol ismét bebizonyosodott, hogy egyes politikai csoportosulásoknak az általános iskolai tananyagot képező nyelvtani szabályok betartása sem mindig sikerül. Ez bizony kínos, még ha nekünk, külső szemlélőknek olykor szórakoztató is.

Ritkán látott propagandát folytatott Magyarország ellen a francia Inter rádiócsatorna

A francia France Inter rádiócsatorna február 28-i élő adásában a nyilatkozók mindegyike a magyar kormánnyal szembeni éles kritikákat fogalmazott meg. A 45 perces adás a CEU-ra, a romák helyzetére, illetve a migránsellenes politikára helyezte a hangsúlyt. Ilyen gyomorforgatóan egyoldalú politikai műsorokat csak egy-egy hollywoodi alkotásban lehet csak látni, hallani.

   
   
   
   
   

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre