Krém – a Vasarnap.hu legolvasottabb cikkei (21. hét)

Trump teljesíti a bevándorláspártiak kívánságát, az általuk irányított városokba telepíti az illegálisan érkezett migránsokat.

Csak kérni kell, és megadatik. Az amerikai elnök elunta a demokraták packázását, havonta 500 illegálisan érkezett migránst tervez áttelepíteni a mexikói határról Florida demokrata párti politikusok által irányított városaiba, ahol addig maradnának, amíg menedékkérelmükről nem döntenek. A migránsokat szóban támogató demokrata polgármesterek az intézkedés bevezetése ellen tiltakoznak, a döntés következményeként egyesek humanitárius válságot vizionálnak.

Trump nem tréfál: a befogadáspárti demokraták városaiba telepíti az illegális migránsokat

A kampány hevében égő Philippe Close fotóiból már elsőre kitűnik, hogy a belga szocialista politikus mely közeget próbálja megszólítani. Erős a gyanúnk, hogy a hazai ellenzék pár tagja is örömest pózolna így.

Látta már Brüsszel (férfi) polgármesterét 10 centis tűsarokban?

A franciaországi újságírók „nemes hagyományával” szakítva a Le Figaro szerzője, Laure Mandeville nem látatlanban gyalázta hazánkat, hanem eljött Magyarországra, és kétoldalas cikkében helyszínen készült interjúkat adott közre. Mások közt megszólaltatta Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkárt, akit az Orbán-kormány legbefolyásosabb női politikusaként mutatott be.

A Le Figaro rendhagyó cikket írt Magyarországról

Kovács M. Mária, a CEU történészprofesszorának a magyar miniszterelnök halálát kívánó bejegyzésből kiindulva szerzőnk számba vette, liberális oldalon milyen természetesek az ilyen jellegű „tréfás” kiszólások. Ha Orbán Viktorról van szó, számukra minden eszköz megengedett, elemi gátlástalansággal sütnek rá bármilyen bélyeget. Cikkében a Vasarnap.hu újságírója felteszi  a kérdést: az Orbánt heti szinten lehitlerezők ugyan mi célból hitlereznek heti szinten? Miféle csendes, életigenléssel teljes mederbe remélik terelni ezzel a politikai-közéleti diskurzust?

Éljen Hitler? Újabb erkölcsi mélyponton az ellenzék

Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc felesége, egyben a Demokratikus Koalíció listavezetője, nyilván erős hazaszeretettől fűtve, a 24.hu-nak adott interjújában egyértelművé tette, hogy pártjával és (természetesen) hites urával azt szeretnék, ha visszaminősítenék Magyarországot olyan státuszba, mintha nem lenne az EU teljes jogú tagja!

Dobrev Klára nem szeretné, ha Magyarország az EU teljes jogú tagja lenne

Annegret Kramp-Karrenbauer CDU-pártelnököt, Merkel pártbéli utódját az elmúlt napokban több nyugat-európai lap újságírója arról faggatta, vajon leváltják-e Angela Merkelt még 2021 ősze előtt. Kramp-Karrenbauer minden interjúban kategorikusan visszautasítja a Merkel idő előtti menesztéséről szóló spekulációkat, de ahogy mondják: nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél…

Merkelnek odahaza forró a talaj

Bangóné Borbély Ildikó és Kunhalmi Ágnes akciói után Dobrev Klára is bizonyította: a helyesírás nem a baloldali politikusok erőssége.

Hiába erőltetik, nem megy a helyesírás a baloldalon

A kereszténység megvan Európa nélkül is, Európa viszont nincs meg a kereszténység nélkül – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Vasarnap.hu-nak adott interjújában. A címben kiemelt állításának alátámasztására, miszerint Európában hiánycikk lett a normalitás, már az is elég lenne, hogy az Európai Unió l 72 szexuális identitást ismer el legitimnek, amiből az „egy férfi egy nő” csupáncsak egy. De a KDNP  elnöke még számos egyéb képtelenségre világít rá a beszélgetésben.

Európában hiánycikk lett a normalitás

Matteo Salvini, a Liga elnöke kampányzáró beszédében nem kímélte az Európai Uniót öt éven át vezetőket és az őket támogató haszonelvű politikai, gazdasági szereplőket. Álláspontja szerint a május 26-i választás a népek és a „pénzzel és arroganciával teli” elit harca lesz. 

Salvini: a hatalmi elit elárulta Európát

Szilágyi Szabolcs, a Nagymarosi Ifjúsági Találkozó egyik előadója a Vasarnap.hu-nak adott interjújában nemcsak a papi hivatással és a gyóntatással, de a cölibátussal kapcsolatos kérdésekre is leplezetlen őszinteséggel válaszolt.

Szilágyi Szabolcs: Jézus átölelt a bűneimmel együtt

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre