Krém – a Vasarnap.hu legolvasottabb cikkei (18. hét)

A Vasarnap.hu múlt heti legfelkapottabb írásai között szerepel az európai politikáról, az egész kereszténységet megrázó párizsi tűzesetről szóló, illetve zenei-kulturális témájú egyaránt. Íme a 10-es toplista.

  1. Erősen kritikus, sőt néhol kifejezetten agresszív hangvételű cikkben figyelmezteti csíksomlyói látogatásával kapcsolatban Ferenc pápát az America című tengerentúli jezsuita lap egyik szerzője.

Orbán ellen kéne szót emelnie Ferenc pápának Csíksomlyón – egyesek szerint

 

2. A brit The Guardian francia újságírója, Natalie Nougayrède véleménycikkben fejezte ki borzongását amiatt, hogy Európa még megmaradt kereszténydemokrata politikai erői kiemelten foglalkoztak a Notre-Dame leégésével.

The Guardian: Nem fog senki a Notre-Dame leégéséből politikai fegyvert kovácsolni!

 

3. Pardavi Márta, a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke a flamand nyelvű De Standaard-nek adott interjút, amelyben elég alaposan kieresztette a gőzt a Fidesz-KDNP-kormány kapcsán.

Pardavi Márta: „Még megvédhetjük-e azt, amit az idők során nem védtünk eléggé?”

 

4. A színésznő nem először játssza el Lujza szerepét Molnár Ferenc Riviérájában. A darabot Benedek Miklós rendezésében mutatták be a győri Vaskakas Bábszínházban, majd a Belvárosi Színházban is színpadra került. 

Kovács Patrícia: Tíz évvel ezelőtt még nem éreztem az idő sürgetését

 

5. Több mint 50 éves zenei munkáját számos nagylemez, többek között a Tolcsvay Trilógia darabjai, a Napfényfia (1992), a Rijjadóleány (1996) és a Csillaglánc (1999) is őrzi. Olyan Tocsvay-felvételekhez fűződik a neve, mint a Ne sírj kedvesem, a Nemzeti dal és a Tavaszváró.

Elhunyt Czipó Tibor, a Tolcsvay Trió basszusgitárosa

 

6. Még a tőzsdén is megtapsolnák az ilyesfajta erősödést, a politikában azonban meg is hajolnak egy efféle diadalmenet előtt. 

Matteo Salvini pártjának népszerűsége az egekben

 

7. „A legnagyobb tisztelet illeti Orbán Viktort. A ’90-es évek második felétől ismerem, amikor először miniszterelnök lett. Korábban is csodáltam őt a bátorságért, amit megmutatott akkor, amikor a szovjet hadsereg még mindig Magyarországon állomásozott. Számomra ő mindig is hős volt.”

Juncker mégsem tartja diktátornak Orbán Viktort

 

8. Úgy tűnik, az Egyesült Királyságban kampányüzemmódra kapcsoltak. Tették ráadásul egybites logikával: aki nincs velünk, az náci.

Az Egyesült Királyságban a Magyarországból terjedő fasizmustól félnek

 

9. Emlékszünk még a 2006-os CNN-es alakítására?

Gyurcsány Ferenc szerint óriási gond, hogy nem beszélünk idegen nyelveket

 

10. Könnyűzenei darabokat szólaltat meg a 4 Akkord Show Kórus a klasszikus zenei alapokra építve teljes profizmussal. Aki már volt koncertjükön, megtapasztalhatta, hogy az arcukon látható öröm a szívbéli gazdagság mutatója. Réti Katival beszélgettünk a kórus dinamizmusának titkairól.

Réti Kati: A közös éneklés testvéri közelségbe hozza a barátokat

Iratkozzon fel hírlevelünkre