Krém – a Vasarnap.hu legolvasottabb cikkei (23. hét)

Orbán Viktor tollat ragadott, és személyes hangvételű levélben, pályafutását méltatva búcsúzott a visszavonuló kapustól, Király Gábortól. Azt hittük, magunk mögött hagytuk azt az időt, amikor erdélyi honfitársainkra ráronthatnak, az EU soros elnöki posztját betöltő Romániában meggyalázhatnak egy magyar temetőt. Tévedtünk. A Hableány turistahajó tragikus balesete mindmáig árnyékot vet mindennapjainkra. Az egyházi iskolákat, a megfogant életet is támadás érte. Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár civil életébe engedett betekintést, s a kereszténység egyik legjelesebb zenei ünnepéről is beszámoltunk. Eseménydús hetet hagytunk tehát magunk mögött, legolvasottabb írásaink témái is ezt sokszínűséget tükrözik.

Végy egy jó kapust – mondja a régi bölcsesség, amellyel az öltözők és a lelátók népe is egyetért, hiszen olyan hitet és tartást, mint egy kapus, senki más nem tud adni a csapatnak – e sorokkal indul az a levél, amiben Magyarország miniszterelnöke a sportrajongók nevében megköszönte a legendás kapusnak mindazt, amit klubjáért, csapataiért, a magyar labdarúgás sikeréért tett.

Orbán Viktor levelet írt Király Gábornak

A fokozott hatósági jelenlét ellenére a feldühödött románok kitörték az úzvölgyi temető kapuját és beözönlöttek a sírkertbe, kitépték a mogyorófa kereszteket és elfoglalták a temetőt. Borboly Csaba, Hargita megye tanácsának elnöke még aznap megrendülten, de reménykedően számolt be a Vasarnap.hu-nak a történtekről.

Borboly Csaba: Ma a jogállam összes szerve csődöt mondott

Elég volt a provokációkból, a tomboló magyarellenességből! Elég volt a barbarizmusból, a zászlógyújtogatásból, a szimbolikus térhódításból, a rombolásból! Elég volt a román állam tétlenül széttárt karjaiból és a felhergelt emberek gyűlölettel teli aljasságából! – írta cikkében az úzvölgyi temetőben történt atrocitást követően a Vasarnap.hu szerzője.

Adjátok vissza a temetőinket!

Marik Tamással, a szolnoki Sipos Orbán szakiskola tanárával a Vasarnap.hu munkatársa beszélgetett az általa kidolgozott „Családra hangolva” nevű programról, aminek nem titkolt célja, hogy megóvja a 18 év alatti lányokat a korai nem várt terhességtől, illetve felkészítse a fiatalokat a sikeres családi életre.

„Ahol szeretet van, ott boldogság is”

A Budapest Aréna adott otthont a hazai és a külföldi keresztény könnyűzene legjelentősebb találkozójának, amikor is délután négytől este tízig két színpadon szólt felváltva a muzsika Isten dicsőségére. A nagyszabású rendezvény idei lelki üzenete Jézus önmagáról vallott kijelentése volt, miszerint ő az Igazság.

Dinamikus erővel szállt az istendicséret az idei Ez az a napon – képgalériával

Az elmúlt időszakban kiéleződött az életvédők és az abortuszpártiak közötti vita, amely amellett, hogy politikai felhanggal rendelkezik – mint ismeretes, következetes életvédő törvényeket hoztak több amerikai államban is – , erősen megosztó téma minden társadalomban. Érdemes azonban kicsit jobban beleásni magunkat a röpködő érvek sokaságába a tisztánlátás érdekében. A Vasarnap.hu sok szempontból, valódi adatokra támaszkodva cáfolta a gyakran elhangzó életellenes kijelentéseket.

Gyenge lábakon áll az életellenes érvelés

Ugyan kinek az egészségét szolgálhatják az ok nélküli magzatgyilkosságok? – tette fel a kérdést szerzőnk Miley Cyrus Instagram oldalán közzétett elfogadhatatlan fotójára reagálva. Szomorú, hogy a tinédzserek körében a Disney csatornán a Hannah Montana című filmsorozattal népszerűvé vált énekesnő az értékek helyett a végtelen önzés létjogosultságát hirdeti.

Kvázi magzatgyilkosságra biztatja rajongóit az énekesnő

Május 29-én a  Hableány nevű turistahajó elsüllyedt a Margit hídnál, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. A tragikus balesetet mindössze heten élték túl, a roncs kiemelése, az eltűntek felkutatása azóta is tart. A mentőcsapatok minden erőfeszítést megtesznek azért, hogy a gyászoló családok hagyományaikhoz híven tudjanak örök búcsút venni elvesztett szeretteiktől. Cikkünk a távoli ország temetkezési szokásairól szól.

Koreában az eltűnés a halálnál is nagyobb tragédia

A nők számára mindig fontos kérdés, hogy az anyaságot vagy a karriert válasszák. A Vasarnap.hu szerzőjének az Emmi család- és ifjúságügyért felelős államtitkárával készített interjúja arra világít rá, a két dolog nagyon is jól megfér egymással. Novák Katalin bepillantást engedve háttérországába – a családi lét kihívásairól és örömeiről, dilemmákról és döntésekről, a női lét sokszínűségéről mesél.

Novák Katalin – Családanya a politikus mögött

Az MSZP-ből a DK-ba átigazolt Arató Gergely, az oktatási tárca egykori politikai államtitkára aktuális pártjával egyetértésben támadást intézett az egyházi iskolák ellen. Az Országgyűlésben két kereszténydemokrata politikus, Rétvári Bence és Soltész Miklós válaszolt a provokatív felvetésekre, visszautasítva a gyűlöletkeltő egyházellenességet. De vajon miért irritálja a baloldali politikusokat ennyire a hitet vállaló, tisztességes életre nevelő, értékelvű oktatás?

Az egyházi iskolákat támadja a DK

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre