Adjátok vissza a temetőinket!

Elég volt a provokációkból, a tomboló magyarellenességből! Elég volt a barbarizmusból, a zászlógyújtogatásból, a szimbolikus térhódításból, a rombolásból! Elég volt a román állam tétlenül széttárt karjaiból és a felhergelt emberek gyűlölettel teli aljasságából.

Ami Úzvölgyében zajlik, bármely európai ország szégyenére válna. Azaz csak egy híján: Romániában idővel talán még ki is tüntetik azt, aki székelykaput dönt, aki katonasírok fakeresztjeit tépi ki a földből, aki magyar emléket gyaláz, aki engedély nélkül épít történelemhamisító és kegyeletsértő emlékművet.

Az Európai Unió minden más tagállama esetében megindulna valamilyen vizsgálat, Brüsszel a kisebbségi jogok tiszteletben tartására szólítana fel, vezető nyugati lapok taglalnák a szörnyű esetet. Romániában azonban mindent lehet, a magyaroknak semmi sem árt.

De mostanra nagyon elegünk lett, az úzvölgyi temetőben tett dúlás – és a rendfenntartó erők cinikus semmitevése, az ortodox papság gúnyos viselkedése – csordultig töltötte a poharat.

Elég volt a provokációkból, a tomboló magyarellenességből! Elég volt a barbarizmusból, a zászlógyújtogatásból, a szimbolikus térhódításból, a rombolásból! Elég volt a román állam tétlenül széttárt karjaiból és a felhergelt emberek gyűlölettel teli aljasságából!

Elég volt a román agresszióból, ami megvalósul lépten-nyomon, hol apró tettekben, hol mérhetetlen vandalizmusban. Elég volt…!

Úzvölgyében beszédes jelenetek játszódtak le: az imádkozó, temetőt békésen védő magyar élőláncot felhergelt csőcselék üti zászlórudakkal. Ezt még Európának is észre kell vennie. Ugye?

Várjuk a bűnösök következetes felelősségre vonását, a hatóságok és állami vezetők bocsánatkérését, a csőcselék hazazavarását és a magyaroknak, székelyeknek kijáró jogok maradéktalan érvényesítését!

És ha már a hegyeinket elvettétek, legalább a temetőinket adjátok vissza!

 

 

Borboly Csaba: Ma a jogállam összes szerve csődöt mondott

Iratkozzon fel hírlevelünkre