Dobrev Klára nem szeretné, ha Magyarország az EU teljes jogú tagja lenne

Egy interjúból derült ki, mire készülnek Gyurcsányék.

Dobrev Klára – Gyurcsány Ferenc felesége, egyben a Demokratikus Koalíció listavezetője – egyre radikálisabban fogalmaz, ahogy közeledik az európai parlamenti választás. Egy 24.hu-nak adott interjúból kiderült, hogy a DK már nem csak az európai egyesült államok koncepcióját valósítaná meg, hanem azt is szeretné, ha elvennék Magyarország teljes jogú uniós tagságát.

Vagyis azt szeretnék, ha visszaminősítenék Magyarországot olyan státuszba, mintha nem lenne az EU teljes jogú tagja!

Dobrev az interjúban nyíltan kimondja, ezt ideiglenes intézkedésnek tartaná, egészen addig, amíg „diktatúra”, vagyis szerinte „leánykori nevén illiberális demokrácia van Magyarországon”.

„De ezekre az esetekre is van az Európai Uniónak jól működő modellje, amelyet a csatlakozás előtt álló országoknál alkalmaz: a döntéshozatal minden pontján független testületnek kell jóváhagynia a döntéseket” – mondja Dobrev. A Demokratikus Koalíció listavezetőjének nyilatkozata annak tükrében is érdekes fénytörést kap, hogy pártja kommunikációja szerint éppen Orbán Viktor léptetné ki hazánkat az unióból. 

Egyébként Gyurcsányék bevándorlásról alkotott véleménye sem egyezik meg a magyar emberekével. Néhány nappal ezelőtt az ufókhoz hasonlította a migráció kérdését Gyurcsány Ferenc felesége. Úgy fogalmazott: „Ha Orbán Viktor az ufók ellen lázítana, akkor ma Magyarországon az emberek többsége az ufóktól félne”.

Több, a közelmúltban publikált közvélemény-kutatás is igazolja egyébként, hogy a magyarok szeretik az Európai Uniót, és nem szeretnék elhagyni az intézményrendszert.

Iratkozzon fel hírlevelünkre