Salvini: a hatalmi elit elárulta Európát

A népek és nemzetek Európáját hirdette meg az EU-t eddig uraló "elittel" szemben Matteo Salvini az olasz kormánypárt, a Liga vezetője szombaton Milánóban, az európai szuverenista erők közös EP-választási kampányzáróján. A politikus kijelentette, ha a Liga és szövetségesei nyerik az európai parlamenti választást beveszik Európát, és tetőtől talpig megváltoztatják.

Matteo Salvini  hangsúlyozta: nem a nemzetek, nem is a szélsőjobboldalinak tartott erők, hanem az a hatalmi elit árulta el Európát, amely eddig a pénzpolitika, a multinacionális cégek, az ellenőrzés nélküli migráció nevében elfoglalta Európát. Salvini mindezt a Merkel, Macron, Soros, Juncker “négyessel” foglalta össze.

A kormányon lévő Liga vezetője, az olasz kormány belügyminisztere szerint, a május 26-i választás a népek és a “pénzzel és arroganciával teli” elit harca lesz. Dávid és Góliát küzdelméről beszélt, arra figyelmeztetve, hogy gyakran a “kicsik forradalma” vezet győzelemre. Célként jelölte meg, hogy az európai szuverenista erők megelőzzék az európai baloldalt.

Mint mondta: az EP-választásokkal a strasbourgi parlamentnek ismét központi szerepet kell kapnia, hogy a döntések itt, az egyetlen demokratikusan megválasztott európai intézményben szülessenek, nem pedig a “titkos” brüsszeli irodákban.

Ha a Liga lesz az első európai párt, első intézkedésként a határok védelmének bevezetését szorgalmazza majd, hogy senki többé ne léphessen be engedély nélkül Európa földjére, „az iszlám soha nem lesz úr az én otthonomban” – jelentette ki.

Az olasz kormánypárt vezetője a tengeren átkelő migránsok mentését szombaton ismét szorgalmazó Ferenc pápának azt üzente, a Liga képviselte migrációs politika is életeket ment az indulások megállításával, megakadályozva a bevándorlók rabszolgasorsra kényszerítését, a tömeges deportálás, az emberek kizsákmányolását és a gettókat. Ferenc pápa nevét a milánói dóm téren füttykoncert kísérte.

Matteo Salvini európai intézkedésként javasolta a “népek jogai chartájának” kidolgozását is, biztosítandó a munkához és az egészséghez való jogot.

Mint fogalmazott: Milánóban nem fasiszták, hanem a józan ész követői találkoztak. „Békés őrültek” vagyunk, mint Galileo Galilei, akinek senki sem hitte el az igazságot, hogy a föld mozog – jegyezte meg. A Liga politikusa beszéde végén az európai védőszentek és Szűz Mária oltalmát kérte.

Forrás: MTI

Iratkozzon fel hírlevelünkre