Látta már Brüsszel (férfi) polgármesterét 10 centis tűsarokban?

Rögtön a legelején le kell szögezni, hogy a belga szocialista Philippe Close Facebook-profilját végigolvasva nem lett sokkal szimpatikusabb. A kampány hevében égő Close fotóiból elsőre kitűnik, hogy mely közeget próbálja megszólítani. A bohókás vallon bevándorláspártiságát nem nehéz megállapítani, sőt, liberális ellenfelei komolyan aggódhatnak, hogy szavazóikat lenyúlja.

Philippe Close, Brüsszel polgármestere. Kép forrása: Facebook

Ezt a képet azonban mégsem merte felvállalni.

Egy nem túl józan fotón pózol melegekkel és/vagy transzvesztitákkal egy tíz centis magassarkú csizmában.

Nyilván nem ez volt az első, és nem is az utolsó hasonló jellegű fénykép egy politikustól Nyugat-Európában – persze ne legyenek kétségeink,  a hazai ellenzék pár tagja is örömest pózolna így. A baj csupán a tendencia. Hogy erről egyáltalán lehet-e még írni kritikát? Vagy máris beperel minket a „Belgian Pride Brussels” a tegnap vagy tegnapelőtt készült fotó miatt. A kritika alatt pedig nem az ízléstelen szürke csizmára gondolunk.    

Belefér a liberális véleményterrorba szólásszabadságba, hogy a melegek efféle provokatív, öncélú fesztiváljával nem értünk egyet?

Le szabad még írni, hogy Philippe Close foglalkozhatna azokkal a „belga” szavazókkal is, akik még mindig a többséget alkotják? A keresztény középosztálynak szerte Európában biztos jó, ha ezt a példát látja?  Szocialista, liberális, zöld… teljesen mindegy. Ne az legyen már az egyetlen jól körülhatárolható politikai témájuk, hogy „melegházasságot és bevándorlást!”.

Ennél sokkal többre vagy képes, Európa! Mint hogy a „fővárosodnak” ilyen piperkőc szélvitorlák csücsüljenek a kartámláján – tíz centis magassarkúban…

Forrás: Facebook

Iratkozzon fel hírlevelünkre