Maskarások mulattak Ipolydamásdon

Maskarások felvonulása, tűzugrás, fánk, gulyás és remek hangulat várta szombaton az érdeklődőket Ipolydamásdon. Az Ipolymenti településen már évtizedek óta hagyomány a farsangi karnevál, az utcákat idén is mintegy kétszáz jelmezes lepte el.

 

Évek óta, farsang környékén ellepik a maskarás felvonulók Ipolydamásd és Helemba utcáit. A két, szlovák-magyar határ menti település ilyenkor összefog és közösen jól érzik magukat, beöltöznek és szórakoztatják a közönséget.

A rendezvényre idén március 2-án került sor, amikor a két község ismét megmutatta, hogy az igazán jó közösségeket nem választhatják szét határok.

A felvonuláson idén az ipolydamásdiak és helembaiak és a térség települései mellett az ország számos pontjáról érkeztek résztvevők. Budapestről például egy busznyi maskarás csatlakozott a helyiekhez. 

A nagy csapat vidáman, jókedvűen a damásdi művelődési háztól indult útnak, végigvonultak a település főútján, közben zenéltek, énekeltek és tűz körül táncoltak. A legbátrabbak még a tűzugrást is kipróbálhatták. 

A felvonulók délután a felvidéki Helembán folytatták útjukat, ahol már az utcákon állva várták a helyiek a beöltözött csapatot. 

A két település idén is megmutatta, hogy bár egy országhatár és az Ipoly elválasztja őket egymástól, a közösségük egyben van és összetartozik.  

Iratkozzon fel hírlevelünkre