Tételesen cáfolja a kormány a brüsszeli állásfoglalást

A magyar kormány szerint az Európai Bizottság (EB) a magyar plakátkampányra reagálva tulajdonképpen beismerte, hogy minden egyes bevándorláspárti brüsszeli terv létezik – jelentette ki a kormányszóvivő.

Hollik István közölte, hogy a kormány tételesen, tényszerűen válaszol a bizottság február 28-i, a magyar plakátkampányra adott állásfoglalására. Ebben felsorolják majd, hogy milyen, a migrációt segítő brüsszeli tervek, döntések születtek a migránsvízummal, a kvótákkal, a határvédelem jogának a csökkentésével, a Soros-szervezetek támogatásával, illetve a migrációt elutasító országok megbüntetésével kapcsolatban.   

A politikus szerint a fent felsoroltak már döntés-előkészítő javaslatok és határozatok formájában ott vannak az Európai Bizottság és az Európai Parlament asztalán.   

Hangsúlyozta: a magyar kormány álláspontja szerint az embereknek joguk van tudni, hogy mire készül Brüsszel, hiszen Európa jövője a tét. Hozzátette: Magyarország válaszát nyilvánosságra fogják hozni.   

Azzal kapcsolatban, hogy Manfred Weber, a Fideszt is tagjai között tudó Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetője bocsánatkérésre szólította fel Orbán Viktort a Brüsszelt támadó plakátkampány miatt, a kormányszóvivő azt válaszolta, a magyar kormány minden kritikát szívesen meghallgat, de számukra a magyar emberek döntése fontosabb a pártfegyelemnél.   

Felidézte: a magyar emberek több alkalommal is úgy döntöttek, hogy meg kell védeni az európai keresztény kultúrát és ezért meg kell állítani a migrációt. A magyaroknak joguk van megtudni, hogy a brüsszeli bürokrácia milyen bevándorláspárti terveket készít elő.

 Arra, hogy egyre több tagpárt kezdeményezi a Fidesz kizárását az EPP-ből, Hollik István azt mondta, a kormány dolga a magyar emberek képviselete, és ez fontosabb, mint a néppártban a pártfegyelem.

(MTI)
    

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre