Kőkemény ellenfelet kapott a Fradi a Konferencia Ligában

Hétfő délután Nyonban megtartották az Európa Konferencia Liga sorsolását, a Ferencváros labdarúgói a tavalyihoz hasonlóan most is egy erős csapat ellen indítja az egyenes kieséses szakaszt.

A magyar bajnok ismét hihetetlen őszt produkált a nemzetközi kupában, ezúttal egyetlen gárda sem tudta legyőzni a zöld-fehéreket a csoportmérkőzések során, két győzelemmel és négy döntetlennel végül a kvartett második helyén végeztek.

Közel álltak ahhoz is, hogy a tavalyihoz hasonlóan idén is csoportgyőztesek legyenek, hiszen az utolsó fordulóban vezettek hazai pályán a Fiorentina ellen, de az olaszok végül egyenlíteni tudtak, és azzal megőrizték az első helyüket.

Így a Ferencváros is érdekelt volt a hétfői sorsoláson, ahogyan az Európa-liga csoportjainak harmadik helyezettjei is. A csapatok között voltak ismerős ellenfelek is, akikkel az FTC a közelmúltban már összecsapott.

Ilyen együttes volt például a Molde, akikhez kedves emlékek fűződnek, ugyanis 2020-ban, amikor a Fradi feljutott a Bajnokok Ligája főtáblájára, akkor épp a norvég együttesen keresztül vezetett az útjuk, a Moldét végül idegenben lőtt több góllal sikerült búcsúztatniuk.

A Betishez viszont már nem fűződtek ennyire szép emlékek, a spanyol csapattal a 2021/2022-es EL-idényben szerepelt egy csoportban a magyar bajnok, és akkor teljesen “más ligában” játszott a két együttes, a spanyoloknak oda-vissza sikerült legyőzniük a Fradit.

A szurkolók nagy része a Sturm Grazot szerette volna ellenfélnek, mivel az osztrák alakulat papíron a leggyengébbnek tűnt, de ebben a szakaszban már senkit sem szabad leírni. Az osztrákok végül a magyar főváros helyett Szlovákiába utaznak majd, ugyanis a Slovannal sorsolták őket össze.

A nagy csapatok közül a Betist és az Ajaxot sikerült elkerülnie a Ferencvárosnak, az Olympiakost viszont már nem, így a zöld-fehérek még a finálé előtt ellátogatnak Athénba, ahol május végén a Konferencia Liga döntőjét is tartják majd.

A két csapat 1996-ban találkozott egymással utoljára az Európa-liga egyenes kieséses szakaszában, akkor a Fradi hazai pályán 3-1-re legyőzte a görögöket, majd a visszavágón 2-2-es döntetlent ért el, aminek köszönhetően 5-3-as összesítéssel jutott tovább.

A mostani párharc első felvonását február 15-én Görögországban, a visszavágót egy héttel később, február 22-én Budapesten rendezik.

A címlapképen a Ferencváros játékosai ünnepelnek, miután 1-1-es döntetlent játszottak a Fiorentina ellen a labdarúgó Konferencia-liga csoportkörének hatodik, utolsó fordulójában játszott mérkőzésen a Groupama Arénában 2023. december 14-én. A Ferencváros második helyen jutott tovább a csoportból. Középen Dibusz Dénes kapus. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Iratkozzon fel hírlevelünkre