Ajtóstul rontott volna be egy medve a Hargita megyei falu egyik házába

Rövid időn belül, egymáshoz közel eső helyszíneken két medve is „látogatást tett” Nyikómalomfalván szerda este. Egyik egy családi ház udvarán át érkezhetett, és a bejárati ajtón próbált bejutni a házba, a másik pedig egy közeli juhtanyán ólálkodott – számolt be róla a Székelyhon.ro csütörtökön.

Nagy riadalmat okozott a medve Fancsali Sándorék nyikómalomfalvi házánál szerda este. Vélhetően a ház mögötti gyümölcsösön át jött, kicsit randalírozott az udvaron, aztán a bejárati ajtónak rontott! Tíz óra tájékán történt, Sándor felesége, Erzsébet egyedül volt otthon, és nagyon megrémült a történtek miatt, az út felőli ablakon kiáltott segítségért – írta meg a portál.

Férje a közeli juhtanyán tartózkodott; elmondása szerint ott is gyakori vendég a medve.

Végül is a környékbeliek hallották meg az asszonyt, és hívták a segélyhívót. Nemsokára egy tűzoltósági elsősegélynyújtó autó érkezett, és a vadásztársaság részéről is kiszálltak, a csendőrség csak jóval később.

A medve végül az ajtótól az udvaron át menekült, a kapu melletti résen szaladt ki, felmászott egy diófára, majd eltűnt.

Nagyjából ugyanebben az időben Sándorék nem messze található juhtanyájára is bemerészkedett egy másik vadállat, ide érkezett a méretesebb egyed. Ezt az esetet is jelentették a segélyhívó számon.

Noha „csak” kisebb anyagi kár keletkezett a ház ajtaján, annál nagyobb riadalmat okozott a medve. Az érintettek villanypásztor felszerelésén gondolkodnak, hiszen nem ez volt az  első eset. A baromfiudvarban és a juhok között is okoztak már károkat a Hargita megyei Nyikómalomfalván a medvék.

Címlapkép: illusztráció. Forrás: freepik

Iratkozzon fel hírlevelünkre