Donald Trump: Jók az esélyek a New York-i győzelemre

Donald Trump korábbi amerikai elnök hétfőn kora reggel – útban bírósági tárgyalására – építőipari munkásokkal beszélgetett Manhattanben, és kijelentette, hogy jó eséllyel pályázik New Yorkra, s hogy talán éppen ott fogja legyőzni Joe Biden jelenlegi elnököt az idei amerikai elnökválasztáson – közölte a newsmax.com.

Trump arról is beszélt – a The Guardian beszámolója szerint -, hogy nézete szerint “Biden a történelem legrosszabb elnöke”.

Majd leszögezte, hogy jó emberek állnak mögötte, akikkel együtt keményen harcol majd New York megnyeréséért.

Ronald Reagan 1984-es indulása óta egyetlen republikánus elnökjelölt sem nyert New York államban. Biden 2020-ban több mint 20 százalékponttal győzte le itt Trumpot.

Trump egy, az építőmunkásokkal folytatott beszélgetését rögzítő videó tanúsága szerint beszélt a tárgyalásáról is. Azt mondta, hogy nem tett semmi rosszat, politikai boszorkányüldözés folyik ellene, ami beavatkozás a választásba.

Az emberek a beszélgetés egy pontján azt kezdték skandálni, hogy “USA! USA!”, válaszul Trumpra – számolt be a The New York Post. A jelenlévők közül többen is megemlítették, korán keltek, hogy lássák Trumpot.

Az MTI összefoglalója azt közölte a tárgyalással kapcsolatban, hogy a vád szerint Donald Trump a 2016-os választási kampánya során gazdasági bűncselekményeket követett el, amikor úgynevezett hallgatási pénzek kifizetését jogi költségként tüntetett fel. A bűnper tárgyalási szakasza a várakozások szerint 4-6 hétig tart.

A New Yorkban kezdődött bírósági tárgyalás példátlan az amerikai jog- és politikatörténetben, mert korábban hivatalban lévő elnök ellen büntetőeljárás még soha nem indult. Donald Trump ellen összesen négy büntetőper van folyamatban.

Címlapkép: Donald Trump volt amerikai elnök. Fotó: MTI/AP/Alex Brandon

Iratkozzon fel hírlevelünkre