Nacsa Lőrinc: Elvárjuk a baloldaltól, hogy megszavazza a gyermekvédelmi törvénycsomagot

Elvárjuk a baloldaltól, hogy megszavazza a gyermekvédelmi törvénycsomagot – mondta Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt frakciószóvivője pénteki, MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában.

A kereszténydemokrata politikus emlékeztetett: a héten benyújtották az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot.

Ez alapján tovább szigorodnak a pedofilokat sújtó büntetések: esetükben nincs elévülés, nincs feltételes szabadlábra helyezés és nincs többé erkölcsi bizonyítvány sem

– ismertette Nacsa Lőrinc. Hangsúlyozta: a javaslat reagál a jelzőrendszer hibáira is, akár két év börtönt is kaphat az a szakember, aki elhallgatja, ha egy gyerek veszélyeztetett. Azt mondta, a módosítással érintett 22 törvény mindegyike a gyermekek védelmét szolgálja, és eszközt ad a szülők kezébe.

Nincs olyan pontja, amivel normális ember ne érthetne egyet

– fogalmazott Nacsa Lőrinc, hozzátéve, most újra ki fog derülni az igazság: a baloldal korábban nem szavazta meg a gyermekvédelmi csomagokat, helyette mondvacsinált okokkal keltették a hangulatot, Gyurcsánytól Szabó Tímeáig csak hergeltek.

Most itt az idő, hogy ne csak szavakban mondjanak nagyokat a gyermekvédelemről, hanem tegyenek is valamit. Elvárjuk tőlük, hogy megszavazzák a törvénycsomagot

– fogalmazott a frakciószóvivő.

(MTI)

A címlapképen Nacsa Lőrinc, a KDNP vezérszónoka felszólal a Magyarország 2021-es költségvetésének végrehajtásáról szóló törvényjavaslat általános vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2022. november 23-án.
MTI/Illyés Tibor

Iratkozzon fel hírlevelünkre