Az amerikai focicsapat minden mérkőzés után elénekli az Ave Mariát 

A kaliforniai San Marcosban található Saint Joseph Academy középiskolai futballcsapata minden futballmérkőzés után térdre ereszkedve énekli az Ave Mariát – írta a ChurchPop

Az iskola nemrég közzétett egy videót az esetről, a csapatkapitányok Isaac és Andrew pedig elmagyarázták, hogy miért csinálják ezt. 

„Egyik csapattársunknak támadt egy ötlete, hogy minden mérkőzés után énekeljünk valamit a Szűzanyának, megmutatva, hogy Istennek szenteljük a cselekedeteinek. Így az Ave Maria mellett döntöttünk, és latinul éneklünk a meccseink után” – mondta Isaac.   

„Büszke katolikusokként olyan dolgokat akarunk tenni, amelyek a hitünkhöz és Szűz Máriához kapcsolódnak, mert ez fontos része az életünknek” – tette hozzá Andrew.   

Elmesélték, hogy tavaly, amikor az új focimezeiket rendelték, a hátuljára az „AMDG” rövidítés került, ami latinul annyit tesz, hogy „Ad maiorem Dei gloriam”, azaz „Mindent Isten nagyobb dicsőségére”. 

„Ezért futballozunk – Istent akarjuk dicsőíteni a pályán mutatottakkal, és azzal, hogy igazán jó csappattá válunk” – osztotta meg Isaac.          

A címlapkép forrása: Unsplash

Iratkozzon fel hírlevelünkre