Megérkezés Szentkútra – Nézzék meg a mátraverebélyi kegyhelyről készült új kisfilmet!

Lenyűgözően szép kisfilm készült Mátraverebély-Szentkút Nemzeti Kegyhelyről, amely bemutatja a hely egyedülálló természeti környezetét, benne a szent kúttal és forrásvizeivel, valamint a zarándoklatok világába is bepillanthatunk általa.

A századok homályába vész Szentkút alapító eseménye, az első csoda, amikor a néma pásztorfiúnak megjelenik a Szűzanya egy tölgyfa koronájában. Arra szólítja fel, hogy ásson a fa gyökerénél, és igyon abból a vízből, amit ott talál, hogy beszélni tudjon. A fiú szót fogad, ás, vizet talál, iszik és megszólal. Ez a víz, a szent kút vize, amelyhez azóta rengetegen zarándokoltak el, hogy Mária segítségével az Istennél gyógyulást találjanak testi lelki bajaikra – olvasható a szentkut.hu oldalon. Ez az a különleges vallásos ok, amiért erre a szent helyre a katolikus egyház jóváhagyásával ellátogatnak az emberek, teszik hozzá.

Mint írják, a 18. századtól állnak ferences szerzetesek Szentkút, illetve az ide érkezők szolgálatában. Családi kikapcsolódásra, csoportos lelki-gyakorlatokra, közösségek nyári táboraira és egyebek mellett családi rendezvények lebonyolítására is páratlan helyszín Szentkút.

Több ezer hívő látogatott el a szentkúti búcsúra Nagyboldogasszony ünnepén

Címlapkép forrása a Mátraverebély-Szentkút, Nemzeti Kegyhely Facebook oldala.

Iratkozzon fel hírlevelünkre