EUCHARIST Classic – hálaadás szimfonikusokkal a Mátyás-templomban

2022. november 13-án a Sacro Song Projekt a nyári, szigetmonostori Dicsőítő Sziget fesztivál őszi folytatásaként az idén 25 éves alkotói munkásságukat ünneplő Gável András és Gável Gellért szerzők és az Eucharist együttes jubileumi koncertjét mutatja be a Mátyás-templomban. Az esemény különlegessége, hogy a közönség válogatást hallhat negyed évszázad keresztény könnyűzenei szerzeményeiből, ezúttal szimfonikus zenekari hangszerelésben. Közreműködik az Eucharist együttes, Mező Misi, Szabó Balázs, a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar, a 4 Akkord Show Kórus, Zámbori Soma és a Dramatizált Biblia társulatának tagjai. A vasárnap este hat órakor kezdődő szentmisét Varga László kaposvári püspök mutatja be, amelyen felcsendül Gável Gellért Latin Mise Gitáron című misekompozíciója. A zenei rendezvényt a Petőfi Kulturális Ügynökség támogatja.

Gável András és Gável Gellért, Szendrey-Karper díjas gitárművész 25 évvel ezelőtt szerezték első közös dalaikat. Az elmúlt negyed évszázadban számos keresztény közösség érezte sajátjának énekeiket. A hazai keresztény könnyűzenei élet ismert előadói adnak tehát koncertet a Mátyás-templomban 2022. november 13-án, 18 órai kezdettel.

A szerző testvérpár az elmúlt évek meghatározó zenei pillanataiért és megmaradásukért adnak hálát koncertjükön, ahol a már ismert és szeretett dalokat új köntösbe öltöztetve hallgathatja meg a közönség. A művekhez Hegyi Barnabás, a Mátyás-templom karnagya készített szimfonikus zenekari hangszerelést.

Eucharist Classic koncert Sándor Bence és Gável Gellért

Gável Gellért gitárművész és Sándor Bence karmester a Mátyás-templom előtt egyeztet az Eucharist Classic könnyűzenei és szimfonikus hálaadó koncert technikai részleteiről a 2022. november 13-i koncertet megelőzően. (Fotó: Dicsőítő Sziget)

18 órától Varga László kaposvári püspök celebrál szentmisét, amelynek keretében felcsendül Gável Gellért Latin Mise Gitáron című, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zenei pályázatán méltatott misekompozíciója.

Béke az egyházzenében: Latin Mise Gitáron

A szentmisét koncert követi. A Vác Civitas Szimfonikus Zenekar közel 40 zenésze egészíti ki az Eucharist együttes produkcióját Sándor Bence karnagy vezetésével. A koncerten közreműködik továbbá az Eucharisztikus Kongresszus Forráspont elnevezésű rendezvényéről is ismert 4 Akkord Show Kórus, Réti Katalin vezetésével. Zámbori Soma színművész, valamint a magyar színházi-, filmes-, és szinkron szakmák legnagyobbjainak bevonásával előadó Dramatizált Biblia társulata pedig eleven közelségbe hozza a művészien tolmácsolt szentírási igehelyeket.

Az esemény a Petőfi Kulturális Ügynökség támogatásával valósul meg. A belépés díjtalan. Részletes információk a dicsoitosziget.hu oldalon érhetők el.

Forrás: Dicsőítő Sziget

 

 

Feltölt, ha valakinek örömet adhatok a zenével – Sándor Bence karnagy a Vasárnapnak

A Testvérek bosszantóan viselkednek! – Beer Miklós püspök a Gável testvérekről

Mező Misi: Ne csak a jóban adjunk hálát Istennek!

Erdő Péter: Tanúságot tesznek a különböző zenei stílusok egységéről

Iratkozzon fel hírlevelünkre