A hívőkön gúnyolódik a baloldal – Hajnal Miklós „jedi”-nek vallotta magát a népszámláláson

Jedinek vallotta magát Hajnal Miklós a népszámlálási kérdőív kitöltésekor, amikor az a felekezeti hovatartozásra kérdezett. Nem egyedi eset a baloldali politikusok körében, hogy gúnyt űznek a vallásból – gyűjtötte össze a Magyar Nemzet. 

Hajnal Miklós Facebook-oldalán tette közszemlére, ő miként töltötte ki a népszámlálási kérdőívet: a Star Wars-filmekből ismert jedit adta meg vallásként az opcionális válaszban. Ám nem Hajnal Miklós az első baloldali közszereplő, aki a valláson és az egyházakon gúnyolódik. 

 

Áprilisban Hadházy Ákos szintén közösségi oldalán adott hangot annak, mennyire nehezményezi, hogy egy nemrég felállított feszület alá kiírták:

Állíttatta Magyarország kormánya támogatásával Sátoraljaújhely város német nemzetiségi önkormányzata.

A Momentum volt politikusa akkor megjegyezte: „lassan a templomok ajtaja fölé is kiírhatják, hogy sponsored by Fidesz…”. Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere a Klubrádióban vendégeskedett, amikor kifejtette, szerinte „belefér” az, ha valaki belerondít a szenteltvíztartóba.

A XXI. században egy parkban építkezni olyan, mint belepisilni a szenteltvíztartóba egy templomban, szóval végül is belefér, csak tönkreteszi azt, amiért ott vagyunk

– vélekedett a politikus.

 

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke korábban azt ígérte, ha kormányra kerülnek, felmondják a katolikus egyházzal kötött vatikáni szerződést, megszüntetik az összes egyházi privilégiumot és az egyházaknak fizetett hitéleti támogatást. 

Az összefoglalót teljes terjedelmében a Magyar Nemzet oldalán olvashatják. 

Forrás: Magyar Nemzet

A címlapképen Hajnal Miklós, a Momentum képviselője felszólal az Európai Bizottsággal való megegyezés érdekében szükséges, az európai uniós költségvetési források felhasználásának ellenőrzéséről szóló törvényjavaslatok parlamenti vitájában az Országgyűlés őszi ülésszakának nyitónapján, 2022. szeptember 26-án. Forrás: MTI/Bruzák Noémi 

Iratkozzon fel hírlevelünkre