Már öt éve táncol a színpad, ha a 4 Akkord Show Kórus énekel

Könnyűzene. Többszólamúság. Vidámság. Tánc. Látvány. Humor – így határozza meg magát a 4 Akkord Show Kórus. Öt évvel ezelőtt talán nem is sejtették, hogy mi alakulhat ki barátok énekszeretetéből. Azóta nagyobb rendezvények, fesztiválok, vásárok kedvelt fellépői. A kezdetekért és az azóta tartó időszakért egy rendhagyó jubileumi koncert keretében adnak hálát, amelyre – nem véletlenül – minden jegy elkelt elővételben.

A 4 Akkord Show Kórus csapatának tagjait a zene és a barátság köti össze. Ennek a harmóniának lehet szem- és fültanúja az, aki az elmúlt öt évben valamelyik koncertjükre ellátogatott. Nincsen köztük versengés, sokkal inkább összetartás. Aki gyengébb, bátorítást kap a többiektől. Könnyűzenei darabokat szólaltatnak meg a klasszikus zenei alapokra építve teljes profizmussal.

– Öt évért mondunk köszönetet. Nem szoktunk az év ezen időszakában koncertet adni. Az apropót ez a jubileum szolgáltatta. És van miért köszönetet mondanunk. Öt évvel ezelőtt ilyenkor készültünk életünk első fellépésére pár hetes kórusként. Az akkor megszólaltatott dalokat most – egyfajta nosztalgiaként – visszatettük az ünnepi repertoárba – mondta el a december elsejei koncert összeállításáról Réti Kati, a csapat vezetője.

– Gyakorlatilag mindenből megmutatunk valamit. Hillsong dalokkal adjuk meg az alkalom lelki töltetét, amit majd a gospel dalok vezetnek át a mozgósabb, pörgősebb dalok felé. Természetesen lesznek pop feldolgozások is – tette hozzá.

Az, hogy a 4 Akkord Show Kórus ünnepi koncertjére minden jegy elkelt, jól mutatja, mennyire kedveli a közönség a barátokból álló közösség előadásait. A zenei csoport az ősszel a Forráspont Találkozó kórusaként is fellépett, ahol keresztény könnyűzenei énekeket énekeltek.

A műfaji színességről, valamint a szakrális és profán tartalom együttes meglétéről a vezető a Vasárnapnak adott interjújában így vélekedett: – Fontos, hogy az ember mit énekel, milyen tartalmú műveket ad elő. A mi kórusunkhoz olyan fiatalok társultak, akiknek van kialakult, élő hitük. Ebből a szempontból egy válogatott társaság jött össze. Ám, aki ennek a hitbeli alapnak híján van, az sincs kizárva ebből a közös munkából. Műfajtól függetlenül meg lehet találni az adott darabban, hogy hol van az én helyem – állította Réti Kati.

A születésnapi nagykoncert december 1-én 18:00-kor kezdődik a PPKE-ITK Aulában.

 

Fotó: 4 Akkord Show Kórus

 

Olvasásra ajánljuk:

Réti Kati: A közös éneklés testvéri közelségbe hozza a barátokat

Iratkozzon fel hírlevelünkre