Mező Misi: Ne csak a jóban adjunk hálát Istennek!

Az Eucharist csapatával közösen előadó Mező Misi is fellép a Gável testvérekkel a Puskás Arénában 2022. július 23-án.

A Magyar Kurírnak adott interjúban Mező Misi elmesélte, miképpen tért meg, és ebben milyen módon játszott szerepet édesanyja halála. A tanúságtételnek is nevezhető beszélgetésben az előadó kifejti, hogy volt az életének olyan időszaka, amikor Istent háttérbe tessékelte, és az egója lett mindennél fontosabb. Az énekes hosszú utat járt be, míg átadta az életét Istennek. „Másról szólt a színpadi jelenlétem régebben, és teljesen másról szól most” – nyilatkozta az Eucharist együttessel közösen alkotó dalszerző.

„A Göndöcs Benedek Katolikus Szakképző Iskolába jártam, Gyulára. Ott találkoztam először Sillye Jenő zenéjével, ami teljesen maga alá gyűrt. Egyszerű volt, akkor mélyen emberinek tűnt a szöveg, de ma már tudom, az nem emberi, hanem isteni szövegkörnyezet volt. Nagyon megfogott, bár akkor még szinte csak a zene oldaláról közelítettem meg ezeket a dalokat. Gitároztam, és nagyon jó érzés volt játszani őket, például a Múlnak az évek-et. Miután megtértem, más értelmet nyertek számomra Jenő dalai. Nem a zene, hanem inkább a szöveg, a mondanivaló fog meg bennük” – mesélt megtérésének gyökereiről az Eucharist csapatával ma dicsőítő dalokat éneklő Mező Misi.

Múlnak az évek – a NEK emlékezetes felvételét jó újra látni

A mögöttünk hagyott pandémia ajándékokkal is meglepte a Magna Cum Laude zenekar frontemberét. „Próbáltam megélni a jó dolgokat, azokat, amelyek építenek, hiszen amire nincs ráhatásom, azon hiába idegeskedek. Öröm volt, hogy sokkal többet tudtam együtt lenni a feleségemmel és a három gyermekünkkel, ami korábban nem volt jellemző, hiszen turnézó együttesként állandóan úton voltunk.”

A koronavírus-járvány időszaka azonban a dalszerzői munkássággal is megajándékozta az énekest. Gável Andrással és Gável Gellérttel közösen kezdtek el dalokat szerezni, és azokat szintén együtt adták elő az Eucharist együttes tagjaival és más zenésztársakkal. Így született meg például a Szentháromság című énekük, amelynek felvételén Ferenczi György szájharmonikán és nagybőgőn működött közre.

„Isten megadta ehhez a tehetséget, de azt akarta, hogy arra használjam ezt a képességet, amire ő szeretné, és az elmémből, a lelkemből olyan dalok szülessenek, amik őt dicsérik. Nagyon hálás vagyok a Jóistennek azért, hogy elindított ezen az úton, és a belőlem fakadó harmóniák az ő dicsőségéről szólhatnak” – vallotta meg őszintén Mező Misi, aki szerint nem csak a bajban kell meghívnunk Istent az életünkbe.

„Ne csak a bajban imádkozzunk Istenhez, és ne csak a jóban adjunk hálát neki. A rossz is okkal történik” – tette hozzá az előadó az A Te terved című új dalának üzenetéhez méltóan. 

Az idei, július 23-i Ez az a nap! sokakat megmozdító rendezvényén Mező Misi, Gável András, Gável Gellért közösen lépnek fel az Eucharist csapatával és Ferenczi György közreműködésével a Puskás Stadionban. Ez a felállás pedig erősen sejteti, hogy több tízezren, közösen énekelhetjük majd a Szentháromság című dicsőítő éneket.

Forrás: magyarkurir.hu

 

Ez nem egy fesztivál, hanem valódi együttlét volt – első alkalommal rendezték meg a Dicsőítő Szigetet

Megvannak az idei Ez az a nap! fellépői

Címlapkép: Penyigei László/Eucharist

Iratkozzon fel hírlevelünkre