Hornung Ágnes: A család nem csak egy kuckó – VIDEÓ

A Kopp Mária Év alkalmából meghirdetett Közös KINCSeink – család, közösség, lelki egészség című szépirodalmi és tudományos pályázat ünnepélyes díjátadójára került sor kedden Budapesten. 

Hornung Ágnes családügyi államtitkár az irodalmi alkotások és a tudományos pályázatok esetében kiemelte, hogy azok ne csak szórakoztassanak és informáljanak, hanem erősítsék is meg az olvasót és azok közösségeit a boldogság elérésében. Hangsúlyozta, hogy a boldogság valamennyiünk közös kincse.

 

Az államtitkár asszony kiemelte, hogy a magyar kormány – és a magyar emberek – a jövőt a családban látják. A családról alkotott gondolkodás politikai cél. A család ugyanis nem csak egy kuckó, hanem minden közösség alapja. Ezért a családok megerősítésén, gyarapodásán dolgoznak, hogy Kopp Mária elképzelései szerint, minden vágyott gyermek megszülethessen. Ehhez a kormány számos családtámogatást, babatámogatást megad a következő években is.

Fűrész Tünde a Kopp Mária Intézet elnöke köszöntőjében elmondta, hogy nagy öröm számára, hogy a Kopp Mária emlékévben létrehozhatták azt az irodalmi és tudományos pályázatot, amelyekben a boldogságra keresték a választ. Fűrész Tünde elmondta, hogy a Kopp Mária – aki a Népesedési Kerekasztalt is létrehozta – életében azon dolgozott, hogy a kívánt és tervezett gyermekek megszülethessenek, megtalálja a magyar boldogság alapjait. Hangsúlyozta, hogy 2010-ben megtörtént családbarátfordulat is ezt a célt kívánja betölteni.

Beszámolt arról, hogy több száz pályamű érkezett be az irodalmi pályázatra. Megköszönte az alkotók gondolatait, érzelmeit. Hangsúlyozta, hogy a tudományos pályázatra beérkező pályaművek megerősítették abban, hogy a családtudományoknak egyre komolyabb helye van a tudományos életben

A Kopp Mária emlékévben kihirdetett pályázatok nyertesei (Fotó: Szennyes Krisztián, Vasarnap.hu)

A pályázatot és a pályaműveket, valamint a díjazott alkotásokból készült Kapocs szakmai folyóiratot Aczél Petra, a zsűri elnöke, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára, illetve Krúdy Tamás újságíró és Engler Ágnes, a KINCS tudományos elnökhelyettese mutatják be.

A díjátadón a két kategóriában összesen 3-3 fődíjat és 4 különdíjat osztottak ki. A díjnyertes alkotások a Kapocs magazin jelenlegi számában olvashatóak.

Főkép: Hornung Ágnes családügyi államtitkár (Fotó: Szennyes Krisztián, Vasarnap.hu)

 

Fűrész Tünde: A boldogságra vannak receptek

Kiemelt képünk forrása Szennyes Krisztián, Vasarnap.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre