Fergeteges keresztény könnyűzenei koncertek a szegedi KATTÁRS-on

A szegedi Kattárs fergeteges keresztény könnyűzenei koncerteket tartogat számunkra.

„Katolikus svédasztal” – így jellemezték az idén Szegeden megrendezésre kerülő Katolikus Társadalmi Napok programját a szervezők. A szeptember 22. és 25. között megvalósuló rendezvény a keresztény könnyűzene szempontjából is igazi változatosságot ígér mindazoknak, akik a „napfény városába” látogatnak ezen a hétvégén. Az Eucharist együttes Mező Misivel és Szabó Balázzsal, Csiszér László, az Eleven Tűz, a Szabad-ON és a Jelenlét zenekar lépnek fel fel a színpadon, hogy a jelenlévőket Isten dicsőítésébe vonják be.

A KATTÁRS a Katolikus Egyház kiemelt eseménye. Már szeptember 19-étől várják az érdeklődőket 10 helyszínen 40 programmal és több mint 100 fellépővel. Ezek között is figyelemre méltó programoknak ígérkeznek a keresztény könnyűzenei koncertek. Szép összefogás eredményeképpen a szegedi dicsőítő csapatok nem egyesével, hanem összevont zenekarukkal adnak majd koncertet a szegedi Dugonics téren.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Caritas in Veritate bizottsága augusztus 22-én a Szegedi Dóm Látogatóközpontjában tartott sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a rendezvénysorozat mottója:

„Megújulni közös értékeinkben”. Ezt a szándékot nagyon jól jellemzi, hogy a keresztény könnyűzene stílusában is meghívtak előadókat, akik Isten szeretetéről tesznek tanúságot elhangzó számaikkal.

A KATTÁRS kiemelt céljának tekinti, hogy a társadalom nyilvánossága előtt tudjanak beszélni a keresztények arról, mi a feladatuk, mi a véleményük a társadalmi kérdésekről, a közéletről, a tudomány és hit kapcsolatáról, ökológiai, gazdasági és kulturális kérdésekről; és hogy ebbe a párbeszédbe minél többeket be tudjanak vonni.

Ákos: Európa utolsó reménye, ha ma is a keresztbe kapaszkodik

Ez a párbeszédre hívó szándék másképp is testet ölt. A keresztény előadók koncertjei mellett egyébként világi zenészek produkcióit is láthatja a várhatóan nagy számban, nem kizárólag az egyházi közösségekből érkező közönség. Szeptember 24-én két olyan világi sztár lép színpadra, akikkel már az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson is találkozhattunk. Tóth Gabi és Kovács Ákos énekesek bizonyára ezúttal is olyan „kereszténység-kompatibilis” dalokkal érkeznek majd, amelyek szintén hidat tudnak képezni a világi és a szent között – leginkább a szent felé irányítva a figyelmet.

Tóth Gabi a vízen jár

„Szeptember 23-án szintén este hat órakor tartják a családok szentmiséjét, melyet Marton Zsolt váci megyéspüspök mutat be. Utána

a Dómból fáklyás menettel vonulnak a Dugonics térre a dicsőítő koncertre, mellyel az evangélium örömét szeretnék megmutatni a világnak olyan stílusban, ami megérinti azokat az embereket is, akik nem jönnek be a templom falai közé” – hangzott el a sajtótájékoztatón. 

Serfőző Levente atya kifejtette: mivel Szeged egyetemi város, és az egyházmegyének közel nyolcvan oktatási intézménye van, úgy gondolták, hogy a KATTÁRS programjába bele kell foglalni azokat az eseményeket is, amelyekkel a fiatalokat szólítják meg. Hozzátette, hogy ennek érdekében a péntek esti dicsőítő koncerteken szeretnék megtölteni missziós lelkülettel a Dugonics teret. Ezeken a katolikus Eucharist együttes (az idén 25 éves fennállásukat ünneplő Gável testvérekkel, illetve Mező Misivel és Szabó Balázzsal), Csiszér László és a szegedi dicsőítő zenekarok összevont formában, az Eleven Tűz, a Szabad-ON és a Jelenlét zenekar lépnek fel.

Forrás: Magyar Kurír

Popsztárok, akik megvallják hitüket

Ez nem egy fesztivál, hanem valódi együttlét volt – első alkalommal rendezték meg a Dicsőítő Szigetet

Már 150 ezren hallgatták meg a NEK nem hivatalos himnuszát

Fotó: Tóth Róbert Ádám

Iratkozzon fel hírlevelünkre