Ákos is imádkozza a Szent Mihály-imát

Kovács Ákos Szent MIhály arkangyal közbenjárásáért fohászkodik.

XIII. Leó pápa 1884. október 13-án tapasztalt vatikáni látomása hatására több imát is írt, amelyek elmondását minden szentmise után elrendelte. Ezek egyike a Szent Mihály-ima a sátán elleni harcban: „Szent Mihály arkangyal, védelmezz minket a küzdelemben; a sátán gonosz kísértései ellen légy oltalmunk! Esedezve kérjük: Parancsoljon neki az Isten! Te pedig, mennyei seregek vezére, a sátánt és a többi gonosz szellemet, akik a lelkek vesztére körüljárnak a világban, Isten erejével taszítsd vissza a kárhozat helyére!” Ezt az imádságot sokáig kötelező volt elmondani a miséken, és a körülöttünk kialakult, hazánkat is fenyegető háborús helyzet, valamint a nyugat-európai szennyáradat miatt most újra elimádkozzák minden templomban.

„Mi, keresztények nagy felelősséget hordozunk a világban, mert feladatunk, hogy az evangélium jó hírét elvigyük minden emberhez, s ugyanakkor a Krisztus által hozott békét szolgáljuk minden körülmények között. Napjaink háborús viharában különösen fontos, hogy a béke emberei legyünk, és imádságainkkal törekedjünk megtörni a gonosz hatalmát” – buzdított mindenkit a Szent Mihály-ima rendszeres végzésére Veres András győri megyés püspök, a Magyar Katolikus Püspökkari Konferencia elnöke.

Veres András püspök: az európai keresztények nem keresztény társadalomban élnek, ezért nagyon komoly misszióra van szükség

Szent Mihály egyike a hét arkangyalnak, amelyből jellemzően csak hármat szoktunk emlegetni. Ő a mennyei hadak győztes harcosa. Az angyali seregek vezetőjeként letaszította a mennyből az Isten ellen fellázadt angyalt és követőit. Isten erejét képviseli, ezért „legyőzhetetlen léleknek” is szokták nevezni. Mihály egyszóval a gonosz elleni küzdelem jelképe napjainkban is.

A sátánt Jézus a hazugság atyjának nevezi. Éppen így járt el kígyó képében is az édenkertben. Az első emberpárt az önistenítés délibábjával csapta be, mondván, hogy olyanok lesznek, mint Isten. Mihály arkangyal neve éppen ezt a csúsztatást teszi helyre, amelynek jelentése:

„ugyan, ki olyan mint Isten”.

Az izraeli lány az elveszett Éden nyomaira bukkant

A szétdobáló, a hazugság és az utánozás fejedelme ma is próbálkozik még. Hatalma azonban nem éri el azokat, akik Jézus Krisztus győztes seregéhez kapcsolódtak. Láthatjuk magunk körül a jeleket: minél inkább túlárad a kegyelem, a gonosz is azonnal intenzíven működésbe lép.

Csatlakozzunk keresztények sokaságának sátán elleni imájához, hogy ezzel is kifejezzük, mi a győztes Jézus oldalán állunk a küzdelemben! Megtehetjük ezt akár Kovács Ákos énekes zenei aláfestésével is, aki koncertjei előtt szintén elimádkozza XIII. Leó pápa fohászkodását. Az emberi életeket kioltó fegyverekkel szemben szellemi fegyverekkel mondjunk nemet a sátán kísértéseire és összes cselvetésére!

 

 

Ákos: Európa utolsó reménye, ha ma is a keresztbe kapaszkodik

Popsztárok, akik megvallják hitüket

A művész hisz – természetfölötti nélkül nincs művészet

Fotó: Emmer László

Iratkozzon fel hírlevelünkre