Létezhet-e keresztény közgazdasági modell?

Február 3-án Keresztény Gazdasági és Vállalkozói Fórumot tartanak a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. A nagyszabású rendezvény célja, hogy a keresztény vállalkozók, cégvezetők választ találjanak arra, hogy világnézetüket és értékrendjüket a napi üzleti életben hogyan tudják érvényre juttatni. A konferencia fővédnöke Áder János köztársasági elnök.

A keresztény közgazdászok egyre több figyelemre méltó, elméletileg is izgalmas publikációval állnak elő, ugyanakkor csak a legritkább esetekben kapnak visszajelzéseket arról, hogy eredményeik az üzleti gyakorlatban mennyire működőképesek.

Ma a vállalkozók és a közgazdászok számára is kérdéses, hogy egy „keresztény közgazdasági modell” képes-e a fogyasztásorientált, a teremtett világot felélő üzleti szemlélettel szemben helytállni. Kérdés az is, hogy a hétköznapok szintjén valóban van-e egy keresztény alternatívája a mai piacgazdaságunknak?

A fórumon a gazdaságtudomány és az üzleti világ képviselői keresik a választ a fenti kérdésekre.

Az eseményen rangos nemzetközi és hazai egyetemek kutatói, szakértői szólalnak fel, hogy megvitassák a gazdasággal kapcsolatos keresztény tanítás aktuális kérdéseit, azok gyakorlati felhasználhatóságát. A szekciókban kiemelt szerepet kap a teremtett világ védelméről, a gazdasági fejlődés fenntarthatóságáról, a szegénység és az elosztás problémáiról szóló előadások.

A konferencián továbbá felszólalnak elismert magyar családi vállalkozások képviselői, akik a gyakorlati életben felmerülő kihívásokról, etikai dilemmákról, hagyománykövetésről számolnak be személyes tapasztalataik alapján.

A részletes program, illetve a regisztráció itt érhető el.

A tudományos tanácskozás követése online módon is lehetséges.

Forrás: Keresztény Gazdasági és Vállalkozói Fórum

Zlinszky: Az éghajlat megóvása érdekében rendszerváltásra van szükség

A fiatalok lakáshoz jutását további programokkal kell segíteni

 

Legyünk a Föld őrei

Címlapkép: Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre