Andelic Jonathan Jota bejutott a Dal döntőjébe

Andelic Jonathan a Dalban

A szavazás eredményhirdetésére a színpad hátteréből üdvrivalgás volt hallható. Mint később kiderült Jota kórusa adott hálát azért, mert a közönség a döntőbe szavazta az „Áldom” című szerzeményt. Nem csoda, hiszen a kifejezetten istendicséretnként megírt dalnak tökéletesen állt a gospel műfaj világát idéző hangvétel.

Ferenczy György dicsérte a vokálos megoldást. A szájharmónika mestere szerint mindegyikük szólama külön értékkel bírt, amely felett a főénekes szabadon szárnyalhatott. Mező Misinek a produkciót követően három szó jutott eszébe: „együtt, egységben, közösségben”. Zseniálisnak tartotta Andelic Jonathan modulációit és a zongorista tökéletes, egyedüli helytállását.

A Magna Cum Laude frontembere hozzátette, hogy bárcsak minden gyülekezetben és templomban Jota énekelne. A dicséretek ellenére 9 – 10 – 7 – 8 pontokkal jutalmazta a zsűri a fergeteges produkciót, amely pontszám önmagában gyönyörű eredmény, ám az erős mezőnyhöz képest a döntőbe jutáshoz már kevésnek bizonyult.

Sebaj, hiszen a közönség a keresztény dicsőítő énekes segítségére sietett. Andelic Jonathan így a színpad baloldaláról a jobboldalára sétálhatott át a megrendültségtől és az örömtől sugárzó tekintettel. Valóban csodálatos eredménynek számít a közönség reakciója, amelynek révén a keresztény énekes maga mögött hagyta a rockot és a metált képviselő csapatokat, a nemzeti érzületet hordozó éneket, de még a külföldi zene színvonalát a Dalba varázsoló Nevem András produkcióját is.

Jota és csapata közösen imádkozik a Dal elődöntője előtt fél órával

Jota és csapata közösen imádkozik a Dal elődöntője előtt fél órával. Fotó: Facebook (Andelic Jonathan – Jota)

Jota a következőket posztolta az elődöntő éjjelén: „DÖNTŐSÖK VAGYUNK! Hatalmas hála van bennem, Isten és persze TI voltatok azok, akik lehetővé tettétek ezt! Megyünk tovább a döntőbe, éneklünk tovább Istenről! Köszönöm Drága Emberek! És köszönöm a szuper csapatnak is, akik mellettem voltak végig! Addig is ÁLDJUK!”

Bizonyára sokan hálát adtak Andelic Jonathan sikeréért, de még inkább azért az újra megtapasztalt és átélt egységért és közös Isten-dicsőítésért, amely a támogató sms-ekben volt tetten érhető.

 

Gável András

 

 

Most is veled vagyunk, Jota!

Nagy Feró: Kell írni húzós keresztény nótákat is

A kiemelt kép forrása: Bolyki Marci

Iratkozzon fel hírlevelünkre